Koll på kosten

En del av er vill veta hur jag äter som en del av min satsning att komma i mitt livs form efter graviditeten. Min kost är upplagd av min PT och anpassat till mig och min aktivitetsnivå. Jag tränar oftast 3 styrkepass i veckan, ca 45 min vardera och tre löppass mellan 40-70 min. Utöver detta tillkommer promenader med hunden som ibland är många och långa och ibland färre och kortare beroende på väder, ork och motivation.

Jag är också mamma och i perioder ensam ett par veckor i sträck, ibland för sliten för att träna sex tuffa pass i veckan och ibland har jag mer energi än någonsin! Jag varierar därför träningen en del men försöker hålla den så konstant som möjligt och på ett eller annat sätt få in alla mina pass under veckan.

Kosten anpassar jag till den träning jag utför och därför ser inte alla dagar precis lika ut, rent kostmässigt. Kalorier in – kalorier ut, ni vet! Jag räknar aldrig kalorier om dagarna utan har ett grundkostupplägg som passar min kropp och aktivitetsnivå och kör utifrån det.

Det är fortfarande kaloriförbrukningen i förhållande till kaloriintaget som du måste ha koll på om du vill gå ner i vikt och till en början kan det vara bra att skaffa sig en uppfattning om hur ditt kaloriintag och dess förbrukning ser ut. Om du vill räkna ut vad din kropp behöver så kan jag rekommendera matdagboken.se, en gratis och användarvänlig sida. Registrera dig gratis på Matdagboken för att beräkna hur mycket energi din kropp behöver beroende på din längd, vikt, kön, ålder och aktivitetsnivå. Här kan du även klicka i vad du äter under en dag och se hur näringsfördelningen ser ut, det vill säga hur din fördelning mellan kolhydrat, protein och fett ser ut i den kost du äter.

Själv äter jag ganska mycket protein för att jag vill bygga muskler och för att det passar just min kropp.

För att ni ska få se hur jag äter kommer jag att skriva ner vad jag äter hela dagen idag och publicera det här på bloggen ikväll. Jag vet att ni är flera intresserade och nu undrar jag om ni vill att jag fortsätter skriva mer om mitt intresse för kost och träning?

Ses ikväll!

10 thoughts on “Koll på kosten

  1. Ja ja ja, skriv mycket om träning och kost! Tycker att det är jätteintressant! Jag kanske också skulle ta och skriva matdagbok en dag…?

    Ser fram emot inlägget ikväll!

  2. Skriv gärna mycket och ofta om träning och kost! Det är väldigt inspirerande att läsa om hur du äter och tränar när du har så mkt annat att hinna med. Är själv mamma med en kille på 9mån och jag försöker verkligen få bort de sista fem kg. suck, behöver alla tips på bra mat som jag kan få:-)

  3. Ja mer om träning och kost men framförallt massor utav Elise. Så roligt att följa någon med barn i samma ålder!

  4. Ja! Jag vill oxå läsa! Väger själv mer nu än när jag kom in på förlossningen (!), kroppen är totalt oigenkännlig, känner mig som 100 år rent fysiskt och vet knappt var och med vad jag ska börja för att ta tag i kost och träning! Du inspirerar mig mycket, även om jag ibland känner mig lite knäckt av din energi ;)! Kram!

  5. Åh såna här inlägg får mig att skämmas. Jag äter sjukt dåligt. Inte måltiderna, men däremellan, alldeles för mycket godis, kakor, glass och läsk. Jag är en sockerknarkare och veeet att jag borde ta mig i kragen men jag kommer inte till skott. Frustration!

    Du är verkligen en förebild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *