Dagens kost

Vad roligt att så många av er är intresserade av att läsa om kost och träning! Självklart ska jag skriva mer om det!

Idag har jag skrivit ner precis allt jag har stoppat i mig och vad det är kan ni se och läsa om nedan. Jag har inte tränat idag och därav ätit mindre överlag.

Först och främst vill jag tala om att detta på inget sätt är en kostmässigt optimal och perfekt dag,  utan en dag som vilken som helst och jag tycker det är viktigt att ni får se det. Som mamma i farten, med allt vad det innebär, blir inte allt riktigt som man tänkt sig även om planeringen känns som minutiös och fullt hållbar. Alltid är det något som händer och slås omkull och då gäller det att hitta ett bra alternativ till sitt förstaval. Idag har varit en sådan dag.

Jag hade planerat mammaträff och sammanlagt två timmars promenad, men bara minuter innan jag skulle ge mig iväg såg jag på min mobil att träffen var inställd och där stod jag och Elise fullt iordninggjorda med ytterkläderna på. Istället tog vi bussen till stan och träffade en kompis och hennes barn för bus och lek. Jag köpte med mig en nyttig lunch men missade ett mellanmål som jag lätt fått ner om det bara fanns lite mer lättillgängligt. Dessutom var lunchen i absolut klenaste laget då räkor inte är någon kaloribomb direkt, men jag var sugen på det och jag kände mig mätt.

Håll tillgodo!

Frukost

Frukost, 07.30: 2 ägg, 1/2 port. havre- och quinoagröt, 1 grapefrukt, multivitamintablett samt zink. Vatten med citron.

Mellis 1

Mellis 1, 10.00: 5 msk keso, 1/2 äpple, 5 cashewnötter. Citronvatten

Pyttemellis 2

Pyttemellis 2, 12.00: 10 cashewnötter

Lunch

Lunch, 14.00: Räkor, sallad, tzatziki och lite frukt. Vatten. Kaffe.

Middag

Middag, 18.00: 2 dl köttfärssås, massa bladspenat och tomat. Citronvatten.

Mellis 3

Mellis 3, 20.30: 2 torkade fikon, en ruta choklad 70%, te.

Jag har kännt mig mätt och belåten hela dagen och enkelt avstått från de ”frestelser” som stått framför näsan på mig. Det har bland annat varit smörbullar, skinksmörgåsar, gräddig köttfärssås och popcorn. Som jag sa åt jag mindre än vanligt eftersom jag hade en träningsfri dag idag. Dock har jag tre tuffa träningsdagar bakom mig och skulle därför behövt äta ganska mycket till, vi snackar ca 500 kcal.

Om jag ätit kyckling istället för räkor till lunchen och klämt in ett mellanmål till innan middagen, så hade det sett bättre ut. Då hade jag med all säkerhet sluppit äta det mindre bra kvällssnackset i form av två fikon och lite mörk choklad!

Imorgon ska jag träna igen, så jag kör på med kostregistrering även då och lägger in det här imorgon kväll, så får ni se hur en kostdag i mitt liv kan se ut med träning inplanerad. Då känns det verkligen viktigt för mig att äta bra för att ladda upp och kunna ta i ordentligt under passet, som imorgon är styrketräning med min PT klockan 18.00.

Vi ses!

3 thoughts on “Dagens kost

  1. Hej Frida! Ville bara säga att det är jätteskoj att läsa mer om kost. Jag inspireras verkligen av dig o de gör mig sa glad. Det bästa jag vet är människor som inspirerar mig till att vilja göra bra saker mm. Alltid lika trevlig läsning! Ha en fin dag! Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *