Kräftskiva och mjölkstockning

Tji fick jag med att försöka införa lite rutiner i vårt liv! De innebar nämligen att amma lite mera sällan. Vi drog ut det i en halvtimme ungefär och det var uppbenbarligen för länge för min enorma mjölkproduktion. Jag fick mjölkstockning!

På kvällen var det kräftskiva och jag gick dit i förnekelse med feber och ett ömt, stenhårt och jättestort bröst. Och ett normalt bröst. Jag var den enda nyktra på festen, så jag var också den som inte oväntat lämnade först. Det var en mycket trevlig tillställning, men runt midnatt något hög ljudvolym för min nuvarande smak… Jag avslutade med att sjunga snapsvisan Theobald Thor med dess sju verser och tio refränger, skålade i Coca Cola och sen gav jag upp.

Jag har fortfarande lite feber och jobbar stenhårt på att bli av med smärtan i vänster bröst. Jag har handmjölkat mig, duschat varmt, masserat och tvingat min matglada dotter att äta ännu mer. Nu känns det bättre så jag hoppas på att snart vara återställd.

På vägen hem från Högsby var vi en sväng på IKEA. Vi behövde uppgradera oss på bebisfronten, nu när Elise börjar hänga med mer och mer. Bland annat köpte vi babygym, mobil och en nattlampa. Idag har hon legat i babygymet i 20 minuter och verkar trivas! Dock har vi en familjemedlem till som trivs i detta gym, nämligen Vackraste hunden. Så om vi ska kunna ha användning av gymet ett tag framöver gäller det att plocka undan det när det inte används.

Snart ska jag på höftscreening med Elise och sedan till jobbet en sväng i eftermiddag. Imorgon ska jag hålla en föreläsning med jobbet och även fast jag har hållt just den föreläsningen flera gånger förut, så måste jag repetera, för det var trots allt ett tag sedan sist!

2 thoughts on “Kräftskiva och mjölkstockning

  1. Mjölkstockning är inget vidare… Jag har sluppit det helt denna gång faktiskt, men de första tio dagarna sådär så var jag ganska noga med att inte låta brösten sitta i storm och så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *