Kräksjuka och uggletofflor

Natten till idag har Elise vaknat ungefär två gånger i timmen mellan 22.00-04.30 och verkat haft lite ont i magen. Hon har gnytt, kurat ihop sig, fisit och vänt sig av och an. De flesta gånger har hon somnat om ganska snabbt när jag kommit in till henne och stoppat om henne men emellanåt har hon varit jätteledsen och ropat på pappa, som har åkt iväg på övning i två veckor men kommer vara hemma under helgen. Hur som helst blev det inte jättemycket sömn för mig och Elise i natt men hon var pigg och glad i morse så jag lämnade henne på förskolan och sa som det var.

De har inte hört av sig och när jag åkte dit för att hämta henne vid 16.00 var de utomhus och lekte. Elise var supertrött och höll på att somna ståendes i overallen där på gården. Hon hade bara sovit en timme under dagen (hon brukar sova tre timmar) och inte ätit någonting på hela dagen! Jag frågade om de tyckte att jag skulle stanna hemma med henne imorgon, men det tyckte de inte alls att jag behövde. Jag sa i alla fall att vi skulle komma lite senare och inte så tidigt som vi brukar, om hon sover dåligt i natt igen tänkte jag att det kan vara skönt att ta det lite lugnt i morgon bitti.

Jag satte Elise i bilen och började köra hemåt och hon satt knäpptyst i baksätet. Vi har ingen spegel så jag ser inte vad hon gör och tänkte att hon kanske hann somna på två röda. Plötsligt hör jag ett konstigt andningsljud och jag stannar bilen på vägen, sätter på varningsblinkers och springer bak till henne. Då spyr hon en skrikspya rakt ut i hela baksätet och blir jätteledsen och helt komig. Stackars liten! Vi hade två minuter hem och jag bar in henne och slängde av alla nedspydda kläder, verkligen alla kläder hon hade på sig, genom alla lager. Jag stoppar ner henne i badkaret och hon piggnar till. Skönt!

När vi är klara i badrummet gör jag en våffla som hon slukar med glass och lite sylt och så drack hon en massa vatten. Det hela toppade vi med lite välling och så bums i säng på det. Hon somnade innan jag hann upp för trappan till hennes sovrum och klockan var inte ens 18.00.

Nu har jag precis plockat undan efter oss i huset, skurat bilen (varför har vi bara halvskinn-klädsel?!) och så har jag slängt in overallen i tvättmaskinen. Hoppas verkligen att hon får sova i natt och att hon slipper ha ont eller må dåligt. Vi stannar såklart hemma imorgon och på torsdag i alla fall, 48-timmarsregeln, ni vet. På förskolan sa de att en del barn hade varit kräksjuka i helgen men bara spytt en gång och jag hoppas det även gäller Elise.

Idag fick jag ett paket jag beställt från cutiepie.se åt Elise. Paketet innehöll ett par ur-söta handgjorda lädertofflor med ugglor på. Vi älskar ju ugglor! De var verkligen jättefina och mjuka och har en sula som hon inte halkar med. De levererades supersnabbt och i paketet låg även ett litet kit med små söta godisar, ett handskrivet tack-kort och en nyckelring i läder. Gulligt! Med frakt kostade skorna 264 kronor och då får jag 15% rabatt på nästa köp hos dem. Skorna, med märket Inch Blue, finns i flera olika färger och med många motiv. Det piggade upp min kväll i alla fall!

Uggletofflorna

Toffel-ugglorna

7 thoughts on “Kräksjuka och uggletofflor

  1. Stackars Elise! Jobbigt att vara så liten och inte förstå vad det är som händer… Hoppas verkligen att hon kan sova hela natten och att hon mår bättre imorgon. Kram

  2. Usch, stackars E! Hoppas verkligen att det bara är en engångskräkning. Finns inget värre än hjärtegull som mår dåligt. Krya på henne och hoppas du slipper bli smittad.

  3. Ucsh stackars Elise. Och dig. Jag minns när Cebastian hade magsjuka, han fick det i ettårspresent, och jag hade gjort vad som helst för att han skulle slippa.

  4. Ooo nej! 🙁 Jag bara bävar för när kräksjukan gör entré här igen. Finns verkligen inget värre! Och hur grym är inte du osm bara ställer dig och städar upp utan minsta krångel?
    Hoppas hon får sova inatt, att det inte blir något mer!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *