Kryddiga korvar

Från Linas matkasse: Kryddiga korvar med bulgur och fruktig salsa.

Recept:

Koka fyra portioner bulgur. Tillsätt 1/2 grönsaksbuljong istället för salt i vattnet.

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skär några sneda snitt i 300 gram Bratwurst och 300 gram Na´aukake. Stek korven i pannan.

Medan korven steker: Tärna två tomater, 1/2 gurka och en grön paprika. Finhacka 1 rödlök. Blanda tomat, gurka, paprika, lök och 200 gram mango. Tillsätt 2 msk olja och 1/2 msk vitvinsvinäger. Blanda ihop till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar. För en hetare salsasmaksätt med 1 msk sambal oelek.

Servera korven med nykokt bulgur och mangosalsa.

Smakmässigt  Ingen aning! Jag lagade aldrig maten på grund av näringsinnehållet enligt nedan.

Näringsmässigt ser måltiden ut enligt följande:

Energi: 720 kcal / portion.

Energifördelning:

Protein: 15 E%

Fett: 59 E%

Kolhydrater: 26 E%

Jag äter inte korv för korv är proppade med mättade fetter och det behöver inte min kropp. Dessutom är det inte ens gott! En måltid innehåller tokmycket kalorier, mer än en tredjedel av mitt behov. Proteinhalten är extremt låg och fetterna är galet många och övervägande mättade. Inte bra ur någon som helst vinkel. Det går snabbt att göra, men vad gör det när innehållet ser ut som det gör? Detta är ingen mat för mig.

3 thoughts on “Kryddiga korvar

 1. Ush! Säg inte så hahaha Jag börjar visst bli kärring =)

  Det blir 20 månader mellan mina 2. Pefekt för oss iaf. Förstår om du inte vill ha de lika tätt. Det tar tid för kroppen att läka.

  SJÄLVKLART får du länka min blogg. Bara kul =)

 2. Jag kan tycka att kryddiga korvar är riktigt gott ibland, tyvärr. Men jag äter det ytterst sällan, just för att det är så fett.

  Vad tror du om salsan då?

  • Salsan är ju bara kolhydrater typ, men den skulle nog blivit god. Gött att blanda sur/sött (mango) med hetta (sambal oelek), det gillar jag!
   Ang. korvar så finns det ju bättre korvar än de som var med i Linas matkasse. Det händer ett par gånger om året att jag äter det och då väljer jag dem med högt köttinnehåll. det finns ju en del fast de är ju tokmycket dyrare. Det är det lätt värt, tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *