Träning vecka 17

Måndag: Vila!

Tisdag: Löpning lugnt med ett par tempohöjningar, 20 min.

Onsdag: Tävling Triathlon, 97 min

Torsdag: Löpning lågintensivt, 50 min.

Fredag: Vila!

Lördag: Vila!

Söndag: Powerwalk, 60 min

Kommentar: Denna vecka har fokus legat på triathlontävlingen på onsdagen. Jag måste ladda på ett visst sätt för att kunna prestera och må bra under loppet och den uppladdningen gick fint. Skulle gärna vilja fått in ett löppass till under helgen men ibland blir det inte som man tänkt sig. Planen är att jag ska springa Vårruset på onsdag och därför ligger ingen styrketräning inlagd efter tävlingen i onsdags. Jag kan inte ta upp det nu efter ett så pass långt uppehåll, det tar mer än ger min kropp, om jag säger så. Nu ligger istället fokus på onsdagens lopp, som i och för sig bara är 5 km och jag är ingen snabb löpare, mer en seglivad en, men det ska bli kul i alla fall!

3 thoughts on “Träning vecka 17

  1. Det där med löpning, inte allas min grej men i lördags var jag tvungen. Hade bara kunnat träna ett pass på hela veckan pga jerrys jobb, han fotboll och vårt husbyggeplanering. Så i lördags sprang jag 5km, utan att gå och utan att stanna en enda gång, har aldrig hänt innan. Men det är ju så tråkigt. Tips på att få det roligare?

    En annan sak ag tänk på. Tror att du i ett inlägg skrev att du inte äter potatis, varför?

    Vi ses på onsdag i vimlet!

    • Potatis äter jag inte för det första för att jag inte tycker om det men också för att det är snabba kolhydrater som lurar kroppen på energi. Likaså gäller pasta och bröd. Älskar dock pasta och bröd, men försöker att inte äta det mer än någon gång på helgen.
      Grattis till din prestation att springa 5 km utan avbrott! Det är inte dåligt! Jag har alltid hatat att springa, mest för att det är så sjkt jobbigt tror jag. Men det vände när jag var i Bosnien i 6 månader och inte hade möjlighet till annan träning. När man blir bättre blir det roligare, man blir snabbare och har bättre kontroll över löpningen. Det blir liksom mer löpning, inte att hasa och tvinga sig runt. Det krävs ett bra program anpassat till din nivå för att det ska funka och du ska känna att det ger dig självförtroende och inte tvärt om, för då är det lätt att lägga av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *