Kvinnokraft!

image

Jag kommer från tre fantastiska dagar i Stockholm där jag har varit på den årliga NOAK-konferensen. Nätverk Officer Anställd Kvinna. I år var vi över 300 deltagare och det är en enorm kick att träffa så många andra kvinnor inom Försvarsmakten! Är vi så många?!

Årets tema var Kvinnokraft. Jag är så stolt, lycklig och innerligt tacksam att jag är en del i denna process!

Jag har varit med i NOAK sedan starten år 2000. Då bad vi nästan om ursäkt för oss själva. Ett par år senare var det mycket problemfokus. Sedan utvecklingsfokus. Idag pratar vi Kvinnokraft! Fatta potentialen!! Så. Sjukt. Häftigt!

Flera riktigt bra föreläsare har gästat oss, som Elaine Ekesvärd som pratade om Vardagsmakt och Emilia Åhfelt Dimitriadis som pratade kränkande särbehandling. Både Försvarsmaktens personaldirektör och C Prod föreläste och svarade på massvis med frågor. Min högsta chef var också där, som deltagare. Det där är ett riktigt bra ledarskap! Och en viktig signaleffekt i organisationen.

Dagar med kraft, mod, igenkänning, gemenskap och ett jäkla driv! Men också en hel del frustration över hur långsamt det går, över att alla inte verkar ha fattat. Dagar med en klump i halsen och en i magen. Tårar i massor. Maktlöshetem. Hopplösheten. Men ändå tillsammans.

Det är med blandade känslor, mer beslutsamhet och som vanligt tusen idéer som jag åker hem. Drömmar att förverkliga. 💖 Queenmakers!

2 thoughts on “Kvinnokraft!

    • Tack! Och tack för en bra föreläsning! Jag, som jobbar med retorik är imponerad över hur du jobbat bort din scenskräck. Härligt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *