Lågkolhydratskost för mig idag

När jag bestämde mig för att testa om det här med lågkolhydratskost var något för mig beslutade jag mig för att köra fullt ut från början. Dels för att det inte var så stort steg från den kost jag redan åt och dels för att jag tänkte att jag enklare skulle få en indikation på vad i min kost jag eventuellt var allergisk mot, och så att säga kunna sätta tillbaka ett livsmedel i taget.

Det vore knepigt att plocka bort stora delar av ett näringsämne ur sin kost utan att ersätta det med något annat, så det har jag gjort. Lågt med kolhydrater, ganska mycket protein (som alltid i min kost) och mer av fett nu än tidigare.

riktigmat

 

Så vad äter jag nu, eller kanske mer, vad äter jag inte?

Vad jag inte äter för tillfället:
Pasta, ris, potatis mm
Bönor, linser, gryn mm
Bröd
Vitt mjöl
Rotgrönsaker
Frukt
Socker

Vad jag äter mer av för tillfället:
Kött
Kvarg
Grädde
Grönsaker
Kål
Ägg
Ost
Bär
Nötter

Jag äter alltså inga stärkelserika livsmedel, inget socker och inga uppenbara kolhydratskällor. Men kolhydrater äter jag! Även nötter består av kolhydrater,  även om de flesta av oss förknippar just nötter med fett. Och jag mår fint. Bättre än på länge faktiskt!

5 thoughts on “Lågkolhydratskost för mig idag

 1. Har läst lite på kostdoktorns sida. Funderar på kosten för egen del. Vad äter du till frukost nu? Jag älskar fil och min müsli. Samma frukost i 10 år!

  • Ja det där med frukost är intressant tycker jag! Samma frukost i tio år, haha!! Tänk dig samma middag i tio år! Men jag vet, man kommer in i en vana och tycker man om nåt så funkar ju det att äta alldeles utmärkt! Själv älskar jag ju ägg. På helgen äter jag oftast scrumbled eggs och bacon eller skinka. Ibland bakar jag ett bröd utan kolhydrater och äter med massa pålägg. Men oftast på vardagarna äter jag 1/2 avocado och två kokta ägg till frukost.
   Beroende på vilken grad av LCHF du väljer kan du ju äta fil vad jag förstår det som, alternativt byta ut den mot en fet yoggi. Man kan göra müsli som passar LCHF. Jag ska göra en sådan och lägga upp här i närtid!
   Lycka till!

   • Tacksam för tips på müsli! Kan bara inte äta värmd frukost. Har försökt när vi bor på hotell men det slutar ändå alltid i filskålen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *