Landet

image

Efter förskolehämtning körde jag till Landet med flickorna. Militärpappan åkte på övning igår morse och är borta i tio dagar, igen. Inte jättespännande men när han kommer hem börjar han sin nio veckor(!) långa semester!

Tilia gallskrek hela vägen hit och ingenting hjälpte. Jag stannade flera gånger och satte i nappen, försökte amma och bar runt på henne i friska luften. Efter tre mil tystnade hon. Misstänker magknip. Elise stensov hela biten, hur hon nu fick ro till det i det livet.

Tack för alla svar om att sova och vila på dagen! Jag konstaterar att det är väldigt individuellt och att alla gör och tänker olika om det. Bra och intressant att få inblick i era rutiner och tankar, tack! Elise var vaken hela dagen igår och somnade först kvart över sju, men det gick lätt att lägga henne! Vi kunde vara utomhus i det vackra vädret heja eftermiddagen och det hjälpte nog till att hålla henne vaken. Det och att Tuffbästis och hennes Snygga man kom förbi på en fika. Idag har hon som sagt sovit igen och är ändå trött som en gnu.

Och så råkade jag tyvärr köra på en ekorre på grusvägen strax innan vi kom fram. Jag gick ut för att kontrollera att den dött och den hann inte lida utan avled omedelbart i kraschen. Så skönt att jag slapp slå ihjäl en halvdöd korre framför mina barn. Jag bar in den i skogen och sjöng en trudelutt.

6 thoughts on “Landet

  1. Ohh skönt att den stendog då får man säga. Samt imponerad då att hon kunde sova i det livet samt att du då stannade och hej & hå, då var hon minsann trött, skönt att åka ut på landet också, var nog härligt. Samt så härligt med en sambo som kommer vara hemma i 9 veckor sedan, förstår att det är uuuuunderbart

    Ohh tack, ja jag håller med, så då är det bättre att inget skriva, för det lyser bara igenom, hoppas innerligt inte att min blogg är så, för det tror jag ej. Men man kan känna press liksom, men tycker att jag fixar det mer och mer, för jag klickar på markera alla inlägg som lästa allt mera nu och svarar bara till dem som skriver, sedan er mina favvisar kikar jag ju alltid intill, men har ju flera än er jag följer, så alla kan man inte besöka var dag, det blir som ett heltidsjobb då

    Kraaaamar

  2. Jag är mycket själv med barnen. Har en man som inte alls är militär, eller just det, han är ju yrkesofficer från grunden, men vi är inom samma yrkeskategor som ni, typ. Så mycket skiftarbete och för hans del dessutom resande i hela Sverige. Jag märker hur många ojjar sig och tycker lite synd om mig som ofta får ta kvällar själv, men jag är så van så jag tycker det är lite skönt att få vara helt själv när barnen är lagda på kvällen. Man vänjer sig ju liksom.

    Jag BÄVAR inför min första långresa själv med barnen om några veckor. 5 timmar i bil och båda barnen bak. Katastrof.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *