Löpning med analys

Veckans andra löppass i Röhnisch Running School,  eller tredje om man räknar med Coopertestet i måndags, sprang jag på löpbandet.  Jag hade nämligen en tid bokad med min sjukgymnast där han skulle titta på mitt löpsteg och om jag släpade högerbenet och som en följd av det fått ont i höften.  Nu är jag ju bättre i höften sedan förra veckan när jag träffade Peppe men jag tänker fortsätta träffa min sjukgymnast för att förebygga så att skadan blir värre igen.
image

Sjukgymnasten kollade på mig när jag sprungit en stund och kunde konstatera att jag liksom sätter högerbenet lite snett åt vänster vid isättning, överdrivet sett som att springa i kors med benen om ni förstår. Jag behöver också stärka bålmuskulaturen, speciellt utsidan, och fick ett gäng övningar för detta. Toppen!

Löppasset såg ut som följande:
10 min jogguppvärmning
10 min löpning 5:30-tempo
5 min löpning 6:00-tempo
10 min löpning 5:30-tempo
5 min nedjogg

Härligt och svettigt! Jag håller hårt i devisen att utomhus är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *