Lucia som Tomtenissa

Pappan och tomtenissan

Pappan och Tomtenissan

Förskolans luciafirande skulle vara utomhus så att alla fick plats men vädret var typ storm så det blev ändrade planer. Vi trängde ihop oss inomhus istället, varmt, vackert och ganska trångt. Barnen sjöng många sånger och Elise satt i en av fröknarnas knä hela uppträdandet, eller rättare sagt hängde på hennes höft för fröken fick stå upp såklart.

När Elise såg Militärpappan, som såklart inte gick att undgå eftersom han sticker upp två huvuden över alla andra, trots att han stod längst bak, så utbrast hon glatt och högt ”Pappa!” Jag som är av lite mer anpassad längd gömde mig lite fint bakom en hylla så att inte Elise skulle se mig, för då hade hon garanterat börjat gnälla. Jag verkar ju ha den effekten på henne just nu.

Luciafirandet var fint och efteråt fikade vi och lekte en stund innan vi gick hem. Efter maten satte vi ihop pepparkakshuset som vi bakade i förrgår men först imorgon ska vi pynta det, så ni får vänta tills dess innan bilderna kommer upp. Vi gör visst saker i många steg här hemma just nu. Men dem blir av i alla fall!

Lite häng vid granen

Lite häng vid granen

8 thoughts on “Lucia som Tomtenissa

 1. åh vad söt hon är! Tack för den fina kommentaren om mina barn 🙂 Jag är lite restriktiv mot att lägga ut bilder på dem på nätet, men ibland kan jag bara inte låta bli!

 2. Åh så mysigt med lucia på dagis! Vi missade det eftersom vi jämt lyckas vara förkylda!

  Du frågade om willvinväskorna, jag kan verkligen rekommendera dem! De är så praktiska med alla genomtänkta fack och framförallt blöjfacket!
  Jag har den vita i konstläder, men jag såg att den var slut i lager. Två andra favoriter är annars den svarta som precis kommit in i lager igen och napped brown, den är jättehärlig vintage läderkänsla på!

  Kram

 3. Söt liten tomtenissa! 🙂 Tack för dina kommentarer. Nu ska jag nog våga mig på att tapetsera byrån nån dag.
  Oj säger jag bara om att du var själv om veckorna så länge. Men det är kanske så att måste man så klarar man det mesta.
  Det är imponerande resultat ni fick av AW-metoden förresten! Här har ingenting hjälpt men det kan bero på att det är livlig sömn (och magproblem) det handlar om. Inget som en metod biter på tydligen 🙁 Skönt att först barnet sover gott om nätterna när nr2 sen kikar fram ju. Hoppas på att även ert nästa lilla underverk också sover gott av AW.

 4. Fina lilla nissan! Här är det dags idag, vi testade med luva imorse men nej. ”Inte föstöja mina tossar mamma”. Så jag gav upp. Förhoppningsvis får de på henne en pepparkaksklänning när det är dags, men jag är inte så säker på den punkten heller. Hon är ju lite bestämd den där tjejen.

  Ja, jag hoppas såklart att det är något tillfälligt. De senaste veckorna känns det som att jag har svullnat upp rejält, jag får lätt ont i ryggen och börjar känna mig tung. Men å andra sidan går jag strax in i v 35 också, så det är ju inte så konstigt. Men att dra ner på tempot eller inser sina begränsningar är sjukt tråkigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *