Lucka 13: Berätta om din favoritsak i ditt hem

Detta ser jag som en möjlighet att visa upp vårt gästrum. Snart är det ett minne blott, för det ska tjäna som rum till Elise så vi ska göra om här helt om någon vecka.

Innan vi flyttade in såg gästrummet ut såhär.

Innan vi flyttade in såg gästrummet ut såhär. Vita väggar, brunt kork-golv och bruna lister runt dörrar och fönster.

Såhär ser det ut idag och jag tycker mycket om rummet. Jag gillar särskilt den ljusa lila pastellfärgen på väggarna som ger mig ett lugn.

Dagbädden Hemnes är både vacker och fantastiskt prektisk då det lätt blir en skön dubbelsäng.

Dagbädden Hemnes är både vacker och fantastiskt praktisk då den lätt blir en skön dubbelsäng och förvaringen under är guld värd! Det är Elises dopklänning som hänger på väggen och hon har ärvt den från mig. Jag hade samma klänning när jag döptes.

Väggarna målade jag lila när Militärpappan var på övning och jag höggravid med Elise. Han skulle inte gått med på färgen annars, så jag passade på när han var borta, så att säga. Kvinnlig list, ni vet… Fast nu gillar han färgen. Alla lister och fönster är målade vita och vi har lagt in ett laminatgolv i vitlaserad ask.

Rottingfåtöljen är från IKEA och kuddarna i linne har jag själv sytt.

Rottingfåtöljen är från IKEA och kuddarna i linne har jag själv sytt.

Den vackra stickade vita filten är ett handarbete Elise fick när hon föddes av släktingar i Danmark som är helt fenomenala på att sticka och de har stickat många kläder till Elise, alla lika vackra. Jag har tapetserat Malm-byrån från IKEA med en tapet som jag tycker mycket om. Allt detta gjordes då jag ännu inte hade några barn, men var höggravid och havandeskapsförgiftad och strängt beordrad att vila. Det är att vila för mig, hålla på med sånt pill.

Jag ville visa filten i sin helhet.

Jag ville visa filten i sin helhet.

Jag har tapetserat två Malm-byråer, en stor och en smal och så passade jag på att spika upp lite överbliven tapet på ramar som skulle sättas upp på väggen, men så långt kom vi aldrig.

I rummet finns också två infällda höga garderober och ett ganska stort fönster, som inte finns med på bild. Jag har valt färgerna lila, vit och turkos genomgående i rummet och de färgerna plus rosa kommer att dominera även då rummet blir Elises om några veckor.

9 thoughts on “Lucka 13: Berätta om din favoritsak i ditt hem

 1. Jag har också gjort genom näsan och ner och det tyckte jag inte var farligt. Men i andra änden känns det värre. Har försökt en gång förut men det gick inte bra.
  Tack.

 2. Så himla fint! Vacker filt får du hälsa släktingarna 🙂 Så roligt att du använt tapet på byrån. Snyggt! Ännu roligare är det att jag tänkt göra precis likadant på byrån i Alvas rum 🙂 Fast jag vet inte om jag gör det så bra. Hur gjorde du??

  • Tack!
   Jag bara ruggade upp ytan med sandpappaer och så mätte jag ut tepeten genom att sätta en front av en byrålåda på tapeten och rita av. På så sätt blev det enklare med mönsterpassningen. Jag limmade med tapetklister på byrån och klistrade fast tapeten. Sen SKA jag (någon gång i framtiden…) lacka ytan med, för då håller det bättre. Kan ju vara extra bra om den ska stå i ett barnrum.

 3. Waooow galet snyggt, detta rum skulle jag älska att vara =D =D=D=D=D. Så kreativt att tapetsera om en byrå också, det blir ju då en fondvägg direkt ju.

  Måste åka hälsa på dig så jag får gästsova där =D

  Ja mycket god latte var det, en chailatte, mummmmsss

  kramar

 4. Jättefint =) Duktigt att komma på att man kan tapetsera på malm-byråerna =) Har precis lagt ut en ny tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om godsaker =)

  • Hon har ett lite mindre rum mitt emot nuvarande gästrummet, men vi är inte nöjda med den renovering vi gjorde där så den ska göras om. Militärbebisen ska få det rummet sen så vi reboverar om där i sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *