Lucka 16: Berätta om hur du var när du var liten

Jag är första barnet av tre syskon, första kusinen bland alla barn i släkten på båda sidor. Jag kan tänka mig att jag var ganska bortskämd eller kanske bara omtyckt som mycket liten. Det sägs att jag hade en stark vilja och kanske fick jag som jag ville de flesta gånger, vad vet jag? Bilderna har jag publicerat på bloggen förut, men jag vet att jag sedan dess har många nya läsare, så de tåls att visas igen.

image

Här är jag när jag var liten. Ganska lik Elise, kan jag tycka!

Min Morfar har alltid betydd väldigt mycket för mig och vi lekte mycket tillsammans. Jag följde med honom ut i skogen där vi rensade diken så att djuren skulle kunna dricka om vintrarna. Morfar rensade och jag sjöng för honom under tiden. Jag åkte ofta med Morfar och Mormor till Danmark där de har släkt, ni vet dem som stickar så vackert till Elise. En kväll skulle Mormor läsa en bok för mig och de hade ”Flickan med svavelstickorna” av HC Andersen, på danska. Mormor hon läste och översatte så fort hon kunde i huvudet innan hon läste högt för 3-åriga lilla mig. Jag tröttnade visst på att det gick lite sakta och stakigt så plötsligt utbrast jag: ”Läs på dansk så man hör vad du säger”!

image

Här är några år senare. Jag och min bästis Morfar skulle på picknick men kom bara strax bakom huset innan jag tyckte det var dags för en första paus och min vilja var Morfars lag, vad jag har hört. Mormor tog bilden från köksfönstret.

5 thoughts on “Lucka 16: Berätta om hur du var när du var liten

  1. Härligt med en så underbar morfar! Min barndom var inte lätt men jag hade/har en mormor,min hjälte, som alltid gjort vad hon kunnat för att jag och min tvillingsyster skulle ha det bra. Vet inte var vi varit utan henne! Det är nåt speciellt med mor-&farföräldrar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *