Lucka 17: Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

Oh, en perfekt dag är en effektiv dag i mitt liv, såklart!

Gärna vill jag få in en tidig morgon när jag vaknar utvilad runt klockan sex, säg en söndag, för jag gillar söndagar. Jag lyckas smyga upp innan någon annan i familjen vaknar, sätter en deg till morgonfrallorna och slänger på mig kläderna för att gå med hunden på promenad i skogen i minst en timme. Det är konstigt, men ingen annan är på promenad då och att gå i tystnaden med Undra är det bästa!

När jag kommer hem vaknar Elise och tilsammans bakar vi ut frallorna, tänder en eld i kaminen och gör i ordning frukost innan vi väcker Militärpappan. Frukosten blir lugn och ganska lång. Militärpappan plockar undan i köket och jag och Elise fixar sovrummen och sätter igång en maskin tvätt sedan går vi ut hela familjen, kanske till en rolig lekpark en bit bort och busar och pratar och hunden får såklart följa med.

Vi kommer hem lagom till lunch som blir stuvade makaroner och köttbullar från frysen, gott och snabbt! När Elise sover middag mellan 12-15 renoverar vi i ett av rummen, målar en möbel, fixar i trädgården eller rensar en garderob. Militärpapan fortsätter renovera och jag och Elise äter mellis och fixar lite i köket, leker och planerar kommande veckas matsedel, träning och gör en snabb titt i allmanackan. Och så lyssnar vi på ”Bä bä vita lamm”, i bakgrunden såklart!

Militärpappan lagar middag med Elise och jag sticker till gymmet för att träna. När jag kommer hem är middagen klar att äta och efter den blir det ett bad för Elise och lite lek på det innan kvällsvälling och nattning vid 19. Jag och Militärpappan sätter oss i soffan och går igenom veckan, kanske åker jag och handlar eller så gör jag det inte.

Under kvällen dricker vi te och jag bloggar och kollar nätet. I säng kommer jag runt 22 och somnar snabbt! Det här var en lugn och skön dag med familjen som gör mig både utvilad och förberedd för en ny vecka!

6 thoughts on “Lucka 17: Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

 1. Ohh så underbart, gå i skogen en timma, samt baka frallor sedan, så härligt det låter.

  Låter som en perfekt dag, att både hinna njuta och även träna, samt komma i säng i bra tid sedan =D

  • Ja, han skulle vakna. Kanske inte lika snabbt som mig bara. Och jo, det är en ganska typisk söndag hos oss, men det är inte alltid jag lyckas smyga upp utan att Elise vaknar tyvärr.

 2. Haha, vad rolig du är! Klart jag inte skulle radera din kommentar! 😉 Däremot är jag och wp-appen inte alltid bästa vänner och kommentarer laggar… 🙁

  Låter som en livlig dag i mina ögon, men så har jag faktiskt ingen klar bild själv i huvudet över hur jag skulle vilja ha dagen. Otroligt lika du och Elise på bilden förresten – lika fina båda två!

 3. Ohh vad söt du är att du tänkte på mig, kan ju hoppas att det ingen snö är då vi åker ner, men snöar då vi är där, samt ingen snö då vi åker hem, hehe. Hoppas att ni får bra väglag då ni åker hem imorrn

  Tack goa du för raderna hos mig, blir så glad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *