Lucka 4: Berätta om en person som du beundrar

Jag beundrar många människor och alltid på grund av deras egenskaper. Jag önskar såklart att jag själv var lite mer det ena och lite mindre det andra men på det hela taget är jag väl rätt så nöjd antar jag.

Fast det är en sak som jag i perioder tänker mycket på och det är personer som väljer ett arbete i främsta hand för att få in pengar så att livet kan gå runt, så att familjen klarar sig. Ni vet, de som inte bryr sig ett skvatt om prestige, lyx eller mer än tillräckligt utan istället väljer att prioritera sin familj allra högst.

Jag har läst om människor som sagt upp sig från välbetalda chefsposter för att arbeta deltid med att till exempel städa för att kunna få ut mer av det liv som de faktiskt lever för, som sin familj. Tänk att gå till jobbet, göra det man ska utan stress och sedan lämna efter fyra timmar för att få ägna sig åt det man tycker om på riktigt.

Jag är inte en sådan person.

Jag vill få in allt och lite till på tid som inte finns, ge dygnet fler timmar och helst slippa sova. Jag vill bo i ett fint hus, renovera så som jag vill ha det och ha råd att gå på restaurang, köpa en klänning och åka på semester. 

Jag älskar mitt arbete och för mig är det väldigt viktigt att göra det! Jag vill presetra, vara viktig och få bekräftelse för det. Jag skulle aldrig kunna gå till ett arbete där jag inte hade stora krav på mig eller för den delen satte stora krav på mig själv. Min motivation hade inte hållit då, för det passar inte mig. Och jag trivs förbannat bra med att ha det som jag har det!

Just därför antar jag att jag beundrar de männsikor som är precis tvärt om. Ibland.

2 thoughts on “Lucka 4: Berätta om en person som du beundrar

  1. Det är nog inte många människor i det här landet som kan göra så som de du beskriver, gå ner i tid och jobba deltid för att kunna ägna sig åt det som de gillar mest, sin familj. Det är nog snarare tvärtom.
    Sjuksköterskor, tex, och många andra jobbar häcken av sig för att deras famljer ska få en hyffsad vardag, kunna betala hyran och få mat på bordet.
    Ja, just ja, det är ett kall att jobba som sjuksköterska..glömde det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *