Lucka 5: Berätta om vem du var för ett år sedan

Glöggfika hos vänner

Jag och Elise för ett år sedan.

Oj, bara för ett år sedan?! Det känns ju lite meningslöst, ge mig 10 år istället! Jag var ganska samma för ett år sedan, samma som idag men mitt liv såg lite annorlunda ut. Jag var till exempel inte gravid.

I december förra året kom Militärpappan hem från Halmstad där har studerat under det senaste året. Han veckopendlade och jag var ensam med Elise från måndag morgon till fredag kväll, i fem månader. Hur som helst så avslutades studierna för ett år sedan om Militärpappan blev mer som en vanlig pappa och vi mer som en vanlig familj, en sådan där familj där alla är samlade efter klockan fem, vanligtvis.

Elise hade fått sina första tänder och hon bet mig när jag ammade. Eftersom det gjorde så sjukt ont och jag var rädd för att slänga in henne i en vägg eller liknande när det hände, bestämde jag mig för att sluta amma. Jag gick från att helamma (och lite smakportioner) till att sluta helt på någon vecka och det gick bra. Jag minns att jag tyckte att det var jättesvårt att veta hur jag skulle bära mig åt, hur jag skulle trappa ned och allt sånt, men tillslut bara gjorde jag och det gick superbra!

I samband med amningsavslutandet bestämde vi oss för att det var dags för Elise att sova hela nätter och att inte äta eller så mitt i natten. Vi valde att köra en kur av Anna Wahlgren som heter Sova hela natten. Visst gjorde vi vissa korrigeringar så att det passade vårt liv men vi bestämde oss och vi körde på i tre nätter. Jag hade svårt att tro att det skulle funka men Elise svarade perfekt på kuren och sov efter en vecka i eget rum från klockan 21.00-07.00 i ett sträck utan att vare sig äta eller vakna. För mig var det magi! Jag bloggade om det HÄR och fick en del arga kommentarer från anonyma läsare (såklart, alltid) som tyckte att jag var en fruktansvärd mamma som gjorde så mot mitt barn! Jag måste dock säga att jag fortfarande tycker att det är bland det bästa jag någonsin gjort mot mitt barn, lära henne att sova hela nätter, ostört och skönt!

För ett år sedan var det mindre än tre månader tills jag skulle börja arbeta igen. Idag är det ungefär samma tid tills jag ska gå hem på min nästa mammaledighet.

2 thoughts on “Lucka 5: Berätta om vem du var för ett år sedan

  1. För mig som inte läst här så länge är det där en underbar bild på en liten mini-Elise! Wow så söt redan då! Helt underbar!
    Och du, vad gäller hennes hår så kan jag lova att till nästa sommar får du upp det i tofs! Två små baktill funkar superbra att börja med.. 😉

    Sv: Haha. Läste du sammanfattningen för 2010? 2011 var vi ju väldigt mycket i Sverige kan jag tycka om man jämför med då.. 😉 Där kan du förresten se hur dåligt med hår A hade då. Så mycket kan hända på ett år!

    Nä, glass var det. I stora lass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *