Matfråga och fler ugglor

Idag ville hon dricka vatten ur en av sina små-koppar till melliset

Idag ville hon dricka vatten ur en av sina små-koppar till melliset

När Elise och jag kom hem från förskolan vid kvart över fyra idag skulle vi laga middag tillsammans, hade jag tänkt. Elise var däremot väldigt hungrig och skulle bestämt ha yoggi med banan. Nu! Och så blev det. Sen åt hon ganska dåligt av själva middagen men petade i alla fall i sig lite när middagen väl serverades runt klockan fem. Hur gör ni andra? När äter ni middag hemma och hur håller ni era barn lagom hungriga så de äter av middagen? Svårt det där, tycker jag. Jag vill ju gärna att vi ska äta tillsammans men kanske bör jag ge Elise middag så fort vi kommer hem och så får vi äta senare.

På förskolan äter de lunch vid halv tolv och sedan ett mellanmål runt två, halv tre och det brukar vara yoggi, mackor eller liknande. Jag hämtar henne oftast klockan fyra och då är hon hungrig så fort vi kommer hem. Det som aldrig slår fel är att hon är enormt törstig efter en dag på förskolan. Hon ber om vatten och häller i sig flera glas! Jag måste nog be dem erbjuda vatten oftare för hon frågar ju inte direkt rakt ut efter vad hon vill ha.

Ugglemotivet

Ugglemotivet

Under lunchen på jobbet idag kikade jag in i en barnbutik som ska läggas ned och därför reade ut allt för halva priset. En jättesöt röd dräkt med fickor bak i storlek 56 fick följa med hem liksom denna wallie med uggla. Nu sitter den på väggen i Elises rum och hon verkar nöjd!

Byrån fick sig med en omgång

Byrån fick med sig en omgång med det som blev över

En lite ljusare bild bara

En lite ljusare bild bara

16 thoughts on “Matfråga och fler ugglor

 1. nu äter ju mina ungar mellis hemma eftersom jag hämtar dem kl 14. 🙂

  men du kanske kan ge henne en liten riskaka eller några fruktbitar istället? lite russin?
  bara något att plocka med? som inte mättar men ändå håller henne lugn tills det är middag? 🙂
  OM hon går med på det, dvs…

 2. Vi skolar in Billy på förskolan nu och av det jag har sett så erbjuds inte barnen vatten mellan måltiderna och ingen kollar om de lyckas dricka vid måltiden heller! Jag har sagt att Billy dricker mycket och att de måste ge honom vatten ofta! Säg till dem du och hoppas att de lyssnar!

 3. Vi har lite samma problem. Cajsa äter mellis kl två i barnehagen och vi är hemma vid kvart över fyra, halv fem( brukar stanna på dagis och gunga lite innan vi går hem).
  Men då Cajsa äter välling innan hon går och lägger sig, vilket hon brukar göra vid kvart, tjugo över sex så känns det liksom för mycket med middag vid fem för att ötavälling vid tio i sex.
  Så, nu har vi gått över till att de dagar hon får varm lagad mat i barnehagen ons-fre så får hon en yoghurt och frukt när vi kommer hem. Och de andra dagarna så försöker jag känna av hur hungrig hon är…
  Tror inte att det är någon risk att hon lägger sig hungrig.

   • I Cajsas barnehage får de gröt på måndagar, smörgås på tisdagar och varm lagad mat på ons-fre. Till det så gör man matpakke som de har till mellanmåltiden kl två. Så må och tis försöker jag göra matpakken lite fylligare med omelett, pastasallad, äggröra eller pannkakor. De andra dagarna får hon smoothie, yoghurt, digestivekex och en frukt. De sover efter lunch. Eller ja Cajsa är inte den som sover mest då hon, verkar det som, kan lukta till oss action och har förstått att när de mindre barnen sover så gör ju de lite äldre barnen en massa kul så hon sover oftast 40 min till en timme 😉

    • Jaha, spännande att höra hur det kan vara i andra länder! Kanske är så på viss förskolor i Sverige med, men det hör väl inte till vanligheterna vad jag förstår det som.

 4. Cebastian äter mellis halv tre på dagis sen äter vi middag kl fem och det funkar.
  Säg till dem att erbjuda Elise vatten lite då och då, hon ska ju inte gå och vara törstig.

 5. vi äter ordentligt mellis kl 14, 14.30 men det är inte alltid dom är jättehungriga däremot orkar dom inte vänta på middag till strax efter 17 då b kommer hem.. svårt är det för vi vill ju äta ihop, eller så är det så här det är nu och vi kommer få äta ihop i takt med att barnens ålder ökar?

 6. vatten är dom dåliga på att erbjuda på dagis eftersom dom inte får ha glas ståendes framme pga smittorisken. viggo har lärt sig dricka från kran nu som 3 åring men liv bälgar i sig vatten

 7. Kan du inte testa att ta med dig lite äpple eller en liten smörgås eller så när du hämtar henne från förskolan? Då borde den värsta hungern stillas men hon borde ändå vara hungrig till middagen. Jag skulle inte ge russin eller riskakor som inte ger någon direkt näring och inte mättar, ser inte anledningen till det.

  Om de äter mellis kl 14 så förstår jag att hon är hungrig vid kl 16, Isak äter 14.45 (och han äter ofta jättemycket mellis) och brukar vara lagom hungrig till kl 17.

  Angående törsten så har vi exakt samma problem, Isak är alltid jättetörstig när han kommer hem och jag har sagt till personalen men det har inte blivit bättre. Ska nog säga till igen. I början trodde jag att han gnällde för att han var hungrig men sen förstod jag att han var törstig, eftersom han blev nöjd så fort han fått dricka.

 8. A är svimfärdig så fort vi kommer ut i kapprummet av hunger (varför är det alltid så?!) så vi får alltid ha en frukt/russin/riskakor (beroende på magsituation) med oss annars får vi inte ens med henne därifrån. Ännu viktigare är det ju nu när man har en till att släpa på.. 😉
  Men sen äter hon middag med oss vid runt 18 (kanske knaprar på lite grönsaksstavar däremellan).

 9. Åh jag som älskar ugglor, det var verkligen superduperfin!!
  Och vad kul att sätta lite på byrån så att det blev som en enhet. Väldigt piffigt om man kan säga så utan att låta helt töntig.
  När vi kommer hem brukar astrid också vara törstig och hungrig, hon får då vatten och så brukar jag ge henne ett skivat päron elr en halv banan och sedan får hon vänta tills vi äter kvällsmat vid kvart över fem halv sex men ibland vill hon även ha ett knäcke elr skorpa och då får hon det med smör men eftersom hon kinkar med maten ser jag helst att hon bara äter en frukt…
  Men ja, det är svårt eftersom man inte vet hur mycket de äter på fsk egentligen och ja, Astrids fsk har samma tider som Elises så jag förstår att hon är hungrig. Men prova med frukt elr så?!
  Annars kallas ju tiden efter att man hämtas tills det är middag för hellhour… så det är nog vanligt att barnen är hungriga och kinkiga..
  kramar

 10. Vad fin ugglan är!!! supergulligt med uggletemat i E:s rum! Jag hämtar M kl 14 och när vi kommer hem äter hon yoghurt eller en banan. Vissa dagar räcker inte det utan hon är hungrig före middagen (vi äter oftast runt 17-17.30) och då får hon antingen lite äpple eller morotsstavar att tugga på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *