Medanmånen och annat bus

Vi har lekt och busat mest idag, jag och barnen. Mitt i allt bus och mitt lugna strosande med hushållssysslorna slog det mig att jag visst ska ha lite kalas imorgon då jag fyller år på måndag. Då fick jag städpanik!

Flickorna har lekt mycket med varandra idag och det är så fantastiskt att se dem kommunicera! Tilia gör sig mer och mer förstådd för varje dag som går. Hon pekar, skriker, ”sjunger” och ”pratar” ”Jajajajajojojojaja” är det senaste och alltid med ett leende!

Elise är snäll för det mesta men ibland drämmer hon en leksak i huvudet på sin syster och skriker ”Tilia! Du få inte gööa så! Det är inte RRRRRoligt T.i.l.i.a!!!” Tilia i sin tur tar gärna av Elises strumpor, snor sista pusselbiten eller drar Elise i håret. Och så pussas och kramas de mycket! Syskonkärlek!

Idag satte sig Elise med sin näsa tre centimeter från Tilias och sa allvarligt: ”Tilia, var är medanmånen? Sett den Tilia?” Och det hade hon såklart inte. Och för alla er som nu undrar vad en medanmånen är ska jag berätta att det är den vanliga månen hon menar. Elise är fascinerad av månen och pratar om den flera gånger om dagen och vi tittar efter den varje kväll. När jag var liten gick ett barnprogram som hette ”Fru Doddy” och siganturmelodin till den var en låt som jag sjunger för Elise och som hon numera med sjunger. Den börjar: Medan månen ser på från sin höga platå botas alla sjuka här av fru Doddy veterinär…”

Någon mer 80-talist som känner igen Fru Doddy och henne blåa hus?

Elise har satt ihop orden och i hennes värld är månen = medanmånen. Spelar ingen roll hur jag förklarar och vad jag gör eller sjunger. Månen heter medanmånen. Helt plötsligt går det upp för henne en dag att det är två ord men när den dagen kommer vet man aldrig. Söta unge!

3 thoughts on “Medanmånen och annat bus

  1. Jag älskade Fru Doddy! Ska genast ut på youtube, vilken nostalgi! Jag minns också sången, men inte lika bra som dig. Har du serien på film eller väldigt bra minne? Räddningspatrullens låt kommer dock alltid finnas i huvet.

    • Väldigt bra sångminne ligger jag inne med. =) Sjäng i barnkör och kommer ihåg alla sånger. Utantill. Lite läskigt ibland. Men kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *