Våga fråga!

Det är kallare idag. Och vackrare. Vi eldar, äter frukost, busar och funderar lite över vad den här dagen har att erbjuda oss. Fredagar är underbara! Man slappnar av på ett annat sätt, luften känns fredag och alla människor är gladare.

Jag har inte ont i foten längre och det firade jag igår genom att säkra upp med ytterligare ett simpass. Idag ser jag ingen snö eller slask någonstans och därför blir det en försiktig löprunda med Undra i eftermiddag. Simningen igår gick bra och jag simmade 1500 meter enligt följande: 500 m bröst, 500 m crawl, 250 m bröst, 250 m crawl. De sista tio längderna crawl gick absolut bäst även om jag kände mig lite trött i armar och axlar mot slutet.

Eftersom jag inte kan simteknik så bra så försöker jag kika på andra simmare i bassängen och ta efter. Ibland stannar jag dem och frågar om de har lite tips att dela med sig av och det har alla. Och nej, jag har ingen aning om vilka dessa människor är, förutom att de ser ut att kunna ta sig fram i vattnet snabbt och lätt. Sånt stoppar inte mig och har aldrig gjort.

Vill man bli bättre få man lov lära sig av dem som redan är bättre! 

Igår sneglade jag lite på en supersnabb tjej och när jag kom fram till henne såg jag att det var en av mina före detta kadetter. Hon har simmat hela sitt liv och var fantastiskt duktig på att förklara hur hon gjorde och varför. Därav blev mina tio sista längder dagens bästa! Riktigt längtar till nästa pass!

 Genom kommunikation föds kunskap.

5 thoughts on “Våga fråga!

 1. Härligt med framsteg!! Har en liten fråga till dig, du skrev för längesen att du kommit i dina smaljeans trots att vågen visade mer än sist du använde dem. Jag har en 5 kg mer än vanligt efter graviditeten men trivs rätt bra bortsett från magen där allt samlas. Hur mycket kan man påverka detta med plankan exempelvis? Eller är det viktminskning som är enda lösningen trots att jag trivs med vikten i övrigt?
  Kram kram

  • Hej Ia!
   Ja, det stämmer med mina smaljeans. Jag väger mer men har samtidigt mer muskler än förut. Som väger mer än fett.
   Ang din fråga så tänker jag såhär (utan specifik utb i området): Plankan är en superövning för hela bålen och du kan knappast bli för stark där, så planka på! Plankan är ju en övning för bålens inre muskulatur och när man tränar den tightar den ihop sig som om du drar ett mycket brett bälte runt midjan. Lofsan har ett väldigt bra inlägg om detta här:

   http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2013/01/08/tankar-om-coretraning/

   Vi har ju alla olika ställen där fettet gärna biter sig fast och tyvärr kan man ju inte punktförbränna. Magen är kanske för dig (vilket det låter som) det ställe där fettet lämnar sist. Mitt sånt ställe är låren. Och vill vi få bort det fettet så gäller det att fettförbränna och då tar det ju överallt. Tyvärr.
   Jag har samma ”problem” som dig fast med andra kroppsdelar. När jag är nöjd med min underkropp ser jag benigt smal ut upptill och det är inget alternativ för mig. Därför ser jag till, vilket du med skulle kunna göra, att:
   – Fettförbränna
   – Bygga muskler (så kroppen bränner mer fett även i vila) och för att bygga upp (för mig överkropp)de delar av kroppen som du gärna inte vill bli smalare kring.
   På detta tänker jag mig att du kan tighta till magen och samtidigt inte bli för smal på andra ställen.
   Planka OFTA! Finns ju hur många plankor som helst! =)
   Vad tror du?
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *