Mellis varje dag

Jag är en periodare vad gäller mellanmål. Jag fastnar för något och äter det gärna i flera veckor innan jag byter. Just nu är kvarg med en klick jordnötssmör (såklart utan socker) och lite frön eller blåbär på toppen ett mellanmål att längta efter. Jag får liksom inte nog! En utmärkt källa till både mycket protein och fett.

image

Mellanmål ska vara enkla tycker jag! Det är inte ofta jag har massor av tid över att så att säga ”laga” ett mellis. Detta slänger jag ihop på en minut. Jag gör det enkelt för mig genom att varje måndag ställa en hel burk kvarg i jobbets kylskåp och jordnötssmöret räcker såklart längre än så. På så sätt glömmer jag inte melliset hemma och slipper ha med mig flera burkar i ryggsäcken varje dag.

4 thoughts on “Mellis varje dag

 1. Jag är ju usel på mellanmål och jobbar på det (får grym hjälp av en viss kostrådgivare). Så, jag såg din bild igår och tänkte jag skulle testa just denna men njae, vi har då inte samma smak du och jag… 🙂
  (Utan kesellan däremot är det ju grymt.. :p )

 2. När jag åt lchf ”på riktigt” (min receptbok heter så), så skulle man inte äta mellanmål, det man fick i sig på frukost, lunch och middag skulle räcka. Det räckte också och jag har helt slutat med mellis. Hur resonerar du angående mellanmål, jag vet ju att du är väldigt noga med din kost, jag är bara nyfiken, jag menar absolut inget illa med frågan?!

  • Hej Marie! Vilken bra fråga, jag funderade på den tidigare idag, innan jag fått den från dig, när jag resonerade med en vän. Jag tänker mig att jag ska skriva ett helt inlägg om detta, så tack för inspiration!

   För att svara på din fråga: Det finns så många varianter på det här med lchf, strikt, liberal och annat i oändlighet, du vet. Och har funderat var jag står i detta. Jag äter mellis för jag mår bra av det helt enkelt! Dock äter jag inte mellis lika ofta som förr. Jag tränar näatan dagligen och behöver fylla på med energi tätt inpå passet, då mår jag bäst.
   Ska skriva ett inlägg om detta snart, så håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *