Militärträning med annan Militärmamma 

Under eftermiddagen kom Militärmamman Sofia på besök. Vi drack kaffe och pratade på en stund och sedan bestämde vi oss för att bränna av ett träningspass tillsammans i trädgården. Jag älskar att många av mina vänner är så träningsvilliga! Och att Sofia också är Militärmamma. Det innebär att varken hon eller jag kommer undan, för som gamla truppare ser vi genom alla försök till att göra något lite lättare än det egentligen är tänkt och har under år övat upp förmågan att vara snabba i käften. Det kan också innebära att något blir ofantligt mycket tyngre än det egentligen var tänkt, som när någon av oss råkar ställa fel fråga. 

Som idag: ”Var det femton totalt, eller femton per ben?”, frågade en av oss. Den andra svarade blixtsnabbt: ”Bra förslag, femton per ben!” Och så håller det på… 

Även idag lät vi oss inspireras från Försvarsmaktens Träningsklubb, FMTK. Passet heter Gummitarzan och är ett rörlighetspass. Vi är båda ganska rörliga och yogar en del, vilket gjorde att passet inte var någon jätteutmaning rent rörlighetsmässigt men däremot styrkemässigt för benens del, eftersom att vi kunde göra alla rörelser fullt ut utan problem. Svettigt och bitvis tufft. Men mest roligt!

Övningarna ser ni på bilden. Vi körde 15 reps på varje övning (dubbelt vid tvåsideövningar). Allt i en följd utan vila och så alltihop en gång till. Ett block, 15 reps per övning och två varv av detta. 

1. Stillastående utfall m rotation.

2. Sumorotationer

3. Omvänd crunch 

4. Anatomiska utfall 

5. Knäböj m armsträckning

Kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *