Min middag

Och så kom en såndär dag som det gör ibland och jag har liksom inte hunnit med mig själv. Dagen blev kanske inte riktigt som jag tänkt även om den blev massor av gånger bättre! Jag har haft med mig en burk med keso hela dagen men inte fått tillfälle att äta den. Eller jo, det kanske jag har haft men inte varit ett dugg hungrig, eftersom jag blir sådan när jag har fullt upp med annat.

Eftersom vi varit på resande fot hela dagen hade jag klockan 17.00 inte heller hunnit förbereda någon middag även om jag planerat vad vi skulle ätit för längesedan. Vi svängde förbi Max och köpte mat där. Det händer ju inte jätteofta om jag säger så.

image

För att göra ett så bra val som möjligt tog jag en GI-burgare med bönsallad istället för pommes och en vatten att dricka. Nu tycker jag bäst om GI-burgaren, det är lite mer tuggmotstånd i brödet. Och så känner jag att jag i alla fall gjorde så bra val som möjligt efter givna förutsättningar. Jag tycker det är okej att äta sånthär ibland så länge man är medveten om vad man stoppar i sig.

Jag gjorde en jämförelse i näringsinnehåll (Inte i kön till Drive-in, utan nu efteråt) på Max Supreme-mål med Coca Cola och mellan pommes VS Max GI-mål med bönsallad och vatten och fann följande:

Suprememålet innehåller: 1200 kcal. Protein= 38 g, Kolhydrater= 140 g, Fett= 53 g.

GI-målet innehåller:    900 kcal. Protein=44 g, Kolhydrater=42 g, Fett= 77 g.

Målen är ungefär lika stora (alltså väger lika mycket) och det skiljer 300 kcal. Proteinmängden är ungefär densamma medan kolhydraterna sticker iväg och blir tre gånger så hög i Suprememålet. Detta kompenserar GI-burgaren genom att innehålla mer fett, därav det höga kcal-innehållet.

Jag blir ändå lite förundrad: Varifrån kommer allt fett?

Det jag kommer fram till är en gissning på att det smetas på mer dressing på GI-burgaren. Jag brukar skrapa av lite för jag tycker att det tar överhanden i smaken men jag menar 900 kcal på en måltid är det ju inte så väldigt många kvinnor som behöver. Sen förstår ju rätt många av oss att det är bra mycket bättre att äta bönsalld än pommes och att vatten är tok-mycket bättre än Coca cola. Men den där burgaren alltså… Jag orkade äta nästan hela sen hoppade jag in i bilen och körde till träningen med Team Militärmamman. Bra det!

Gör ni medvetna val när ni väljer mat på hamburgerkedjor? 

3 thoughts on “Min middag

  1. Ohh sådär kan jag med vara ibland att om jag känner press eller stress då får jag inte i mig ngn mat det bara blir stopp och jag mår illa

    Men till sist måste man ju äta
    Kramar

  2. De få gånger jag äter sånt brukar jag tänka att jag struntar i vilket 😉 Salladerna på såna ställen brukar ändå var så torra och bönsalladen tyckte jag inte om när jag smakade den. Men GI-burgaren gillar jag, brödet är jättegott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *