Min nya kamera

Tillslut blev det en sånhär, en Sony A55

Äntligen har jag fått min systemkamera som jag tillslut bestämt mig för. Tack för alla fina tips från er fotofantaster där ute! Eftersom jag inte har någon erfarenhet alls från det här med kameror eller att fota så tog jag era tips och gick till affären för att känna och klämma lite på olika intressanta kameror. En del av dem låg i 3500-kronors klassen och andra i 7000-kronors klassen. Efter att ha känt och klämt så var det de dyrare som var intressanta, såklart.

Tillslut stod det mellan en Canon 600D eller en Sony A55 och det skiljde 1500 kr i pris då den ena var på erbjudande och inte den andra. Min kollega som en dag var med i affären på lunchen råkade känna försäljaren och för att göra en lång historia kort så lyckades försäljaren fixa den dyrare kameran till samma pris som den billigare till mig samt att jag fick ett minneskort på köpet. Nu kan ju jag inte så mycket ännu men gick på något om uppbyggnaden inuti och att vissa värden var bättre än andra, som att den tar fler kort i sekunden osv.

Båda är säkert bra kameror, väldigt bra kameror för mig om inte annat. Många av er fotofantaster säger att jag ska trivas med menyerna och känna att kameran ligger bra i handen bland annat och jag har inte mycket att jämföra med så detta känns bra för mig. Jag är nöjd med mitt köp och lusläser just nu användarmanualen medan batteriet laddas så jag kan börja använda kameran så smått. Det här kommer ta tid för mig och det ska bli riktigt roligt!

6 thoughts on “Min nya kamera

 1. Vad roligt med en ny ”leksak” 🙂 Vi funderar på att köpa en bra kamera men det blir liksom aldrig av. Använder mest kameran på mobilen som man alltid har med sig.
  Åh va mycket fina Newbieplagg militärbebisen ska få! Är lite avis. Var sugen på att köpa en massa igår som en eventuell bebis nr2 kan ha 🙂 Men det känns lite konstigt att handla flera år i förväg ju.
  Kram

 2. ohh vad härligt med ny kamera, skulle också vilja ha en ny, dock vill jag bara ha en liten kompakt för den ska ju vara smidig att ta med överallt känner jag.

  la upp en länk hit på min blogg, hoppas det är ok!

  ha en bra dag!
  själv ska jag bara vila idag, skulle iväg på fika men känner att efter gårdagen blir det to much. så soffläge medan astrid är på fsk och sen blir det väl lek för hela slanten haha
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *