Min nya PT

Vilket härligt väder vi har haft idag! Det är himla skönt att hela familjen är samlad igen, måste jag säga. Lyx! Och som jag lyxat idag! Jag har sovit, myst med bebis, busat med Elise, gått i skogen med Vackraste hunden, tränat och fått maten serverad. Underbart!

Under eftermiddagen när Militärpappan tvättade bilen passade jag på att köra ett styrkepass här hemma, Jag har ju mitt gym i källaren men Elise var inne med mig och i källaren finns massor av roligheter för henne att hitta på. Roligheter såsom att plaska i hundvattnet, leka i duschens avlopp, skapa (ännu mera) oordning bland Militärpappans skruvar, riva ner all vikt tvätt… you name it! Istället för att flytta oss ner till gymmet så flyttade jag gymmet till oss i vardagsrummet.

Jag skrev ju för ett par dagar sedan att jag bara skulle styrketräna med kroppsvikt som motstånd men efter ett par pass känner jag att det inte ger mig något, så jag bestämde mig för att köra med vikter framöver istället. Jag börjar lite försiktigt såklart, för det är så viktigt att lyssna på kroppens signaler. Dels för att jag sakta ska vänja mig igen men också dels för att det tar kortare tid med färre repetitioner och tid vet man ju aldrig hur mycket man har när man har två barn hemma.

Elise hade väldigt roligt under mitt styrkepass och stod bredvid mig och skrek ”MER!” när jag släppte vikterna för att byta övning. Värsta Personliga Tränaren, helt gratis! Ni ser ju här hur hon kontrollerar att min mage är tillräckligt spänd:

Dagens styrkepass:

10 reps 3 varv på varje block – ingen vila:
Block 1: Knäböj 15kg, Axelpress, 10kg + Bicepscurl 5kg, Stångrodd 15kg
Block 2: Ryggresning, Step up i trappan, Plankan med raka armar mot trappan räkna t 10.
Block 3: Utfall bakåt + bicepscurl 5kg, Armhävningar på knä, Plankan på knä och armbåge vandra upp till raka armar.
Block 4: Plankan på händerna och fötterna räkna t 10, höftlyft, Ryggliggande rotationer med pilatesboll.

Kommentar: Härligt och ganska svettigt pass, 30 min. Direkt efter tog jag mig ut på en rask promenad i en timme. Bra träning!

6 thoughts on “Min nya PT

  1. Ja det verkar ha varit ett skönt pass! Väldigt rolig bild på dig och världens sötaste PT =) Tycker att det är så peppande att läsa om hur peppad du är! Hur mycket får du sova på nätterna? Sömnbrist gör i alla fall mig konstant hungrig och sötsugen, hur funkar det för dig? Kram

    • Vad roligt att du blir peppad av mitt pepp! Tack! Jag snittar väl en tre-fyra timmar per natt i sömn… Inte mycket att hänga i julgranen kanske och visst är jag svinigt trött på dagarna ibland! Jag försöker sove mer på helgerna när MP är hemma och ibland får jag prioritera bort träning för sömn istället, men oftast gör jag inte det. Jag blir pigg av träningen så det går oftast före sömn. Och dessutom ska jag få två troll att sova samtidigt, vilket inte alltid funkar så bra, om jag inte går promenad med dem i vagnen… Och då får jag min träning iaf! =)
      Sötsuget är jobbigt för mig och jag blir, som du, mer sötsugen när jag är trött. Och då orkar man ju inte tänka ut nåt bra att stoppa i sig heller utan vill typ bara ha choklad, typ ett kilo eller så. =/ Därför måste jag alltid ligga steget före mig själv och ha massa nyttiga alternativ hemm som går snabbt att slänga ihop. Dessutom bestämmer jag oftast redan dagen före vad som ska ätas när under dagen. Just för att inte hamna i sockerfällan. Jag är grymt pepp nu och har verkligen bestämt mig för att komma i mitt livs form. Och då är det enklare, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *