Sommartid!

Jag hade fullkomligt missat att det var idag vi gick över till sommartid. Att det var våffeldagen hade med gått mig obemärkt förbi. Tills Tuffbästis ringde och bjöd in oss på våffelkalas!

Jag vilade nästan hela förmiddagen, skönt och välbehövligt. På Elises förskola går det fortfarande maginfluensa så hon blir hemma ett par dagar till. Alltså, det måste ju vara så att en del skickar dit sina barn trots att de inte är riktigt friska eller att någon annan i familjen är sjuk. Nu har ju maginfluensan härjat på förskolan i över två veckor! Reglerna är väldigt tydliga, kan jag tycka, med hur många timmar som ska ha gått innan barnen får komma tillbaka till förskolan, just för att undvika smitta i möjligaste mån! Stackars alla föräldrar som måste ha sina barn där, stackars alla barn (och hela familjer) som insjuknar. Och framförallt – stackars alla pedagoger som måste arbeta mitt i detta!

Hos Tuffbästis och hennes Snygga kille bjöds det på våfflor med glass och grädde och säkert fem olika sorters sylt. Det såg galet gott ut, men ska man komma i sitt livs form fungerar det inte att äta sånt. Istället hade jag med mig keso och äpple. Jag mumsade till det med att toppa med nymortlad kardemumma – helt fantastiskt gott!

Det går åt en hel del Keso här hemma.

11 thoughts on “Sommartid!

 1. Kardemumma säger du? Umm.. Mums! Jag blir lite ruinerad om jag ska äta de bra mellanmålen. 18:- för en liten burk med laktosfri keso, säkert lika mycket eller ännu mer för laktosfri kvarg (Kesella alltså). Dessutom finns det såklart inte i min lilla affär här, så jag måste planera för det. Vilket jag inte har gjort än så länge.. 🙂

  Jag letar och letar efter bra Tabataintervaller att köra här hemma så jag kommer igång någon gång. Men jag ligger lite efter måste jag villigt erkänna. Jag blir tyvärr lite off när magen kajkar ihop. Energi till så mycket annat än att orka vara människa finns inte när allt (ursäkta) rinner ur en.

 2. Nej, nu är ju inte magen sån katastrof som den varit en gång i tiden. Men visst, då hade man inte mycket till socialt liv. Allt var en avvägning om vad som skulle gå. Jag fick tänka tillbaka flera dagar på vad jag hade ätit och om det ens skulle vara möjligt att inte fixa schemat exakt på sekunden.
  Nu är det inte i närheten av så illa, men varje anfall som kommer tar ju musten ur mig och det tar nästan en vecka innan energin återvänder så sakta. Att ens tänka på att träna just då är bara att glömma. Men visst blir det en effektiv ursäkt i det långa loppet också, för det är bekvämt. Och jag kan nog vara så bekväm av mig.
  Jag har knappast patent på tvåbarnslivet, så använd den tills du kommer på något fyndigare som jag sen snor. Det låter väl bra?

 3. Haha. Rolig kommentar med 72 dygn. Då hade vi nog sluppit magsjuka iaf. Magsjukan går bara runt på Nils förskola också. Det här är Nils tredje sjukperiod med det sen vi började på förskolan den 30 jan… Tror mer att det beror på bristande städning än att folk lämnar in barnen för tidigt. Barnen går ju runt och tar och slickar på samma saker. BLÄ!

  Karaktärsfast du är som låter våfflorna vara och tar med dig keso! Du kommer vara i form in no time.

 4. Keso – jag har hatkärlek för keso! Undrar hur många kilo keso jag åt under tiden jag hade Olga som PT. Jag åt keso tills jag fick kväljningar! Men så blev jag snyggare och smalare också =)

  Läste ditt svar, att ligga steget före och planera sin mat varje dag är ju verkligen nyckeln till att klara av att äta bra, speciellt när man har sömnbrist. Jag fick energin till det när Isak var sju månader… Hoppas att den kommer tidigare efter nästa barn, men det är jag ganska säker på att den gör. Annars får du komma hit och peppa mig! =)

  Jag blir också galen på föräldrar som uppenbarligen lämnar sina barn på förskolan alldeles för tidigt. Eller som låter småsyskonet gå på förskolan när storasyskonet är magsjukt – hur tänker man då?!

 5. Har följt din blogg ett bra tag nu men aldrig kommenterat. Du får så många kommentarer så jag tänker att du har nog att läsa 🙂 men nu känner jag att jag vill kommentera och jag kan bara säga att du inte är ensam om att inte vilja skicka ditt barn till fsk när det går magsjuka.. vi har vår dotter på en fsk i Lyckeby där det florerat i 1 (!!) månad nu! Att föräldrar sedan har mage att klaga, bli sura och ifrågasätta personalens strikta regler vad gäller att försöka hindra smittan. För alla föräldrar är det tex INTE självklart att ha syskon hemma om ett av barnen är magsjukt. Hur kan det inte vara det liksom? Ibland fattar jag inte hur folk tänker. Man borde, om inte annat, att efterfråga någon form av respekt mot andra familjer. Vår dotter blev ju givetvis smittad och blev jättedålig 🙁
  Jag tror i allmänhet att människor är dåliga på 48-tim regeln som för övrigt, enligt mig, är alldeles för snålt tillaget med timmar!

  Hoppas ni förblir friska, starka och krya!!

  Hälsningar Anette

  • Tack för kommentaren, Anette! Alltid roligt att få kommentarer på det man skriver och kul att få veta vilka några av er är som läser bloggen!
   Ja, Elise får vara hemma m mig o Tilia tills influensan är utrotad ordentligt! Tur jag här möjligheten!
   Vad tråkigt att er dotter blev sjuk. Hoppas hon är bättre nu.
   Hoppas vi hörs igen! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *