Min stora goa flicka!

Visst är två-årstrots inte att leka med. Men hon är allt bra rolig med min lilla tvåochetthalvtåring! Sådär så man får sig många goa skratt och kramar varje dag. Nedan hänger hon tvätt på balkongen. Alla Tilias strumpbyxor hängde hon upp prydligt på en lång rad, för det är så det skulle vara, sa hon. Sen att hon skrek halvt ihjäl sig när jag tyckte att det fick vara nog och vi skulle gå in igen…

Några av de saker jag just nu kommer ihåg att hon sagt de senaste dagarna:

 • Härom natten kom hon in till min säng runt halv fyra sådär och började väcka mig genom att skaka mig med händerna. ”Tommi, Tommi vakna! Vakna, Tommi! Pippi, vi måste skynda oss till Pippi, Tommi!” (Citat från Pippi Långstrumpfilmen)
 • När vi skulle på kalas igår frågade jag henne om hon ville ha pippilottor i håret. ”Nej, mamma. Jag vill ha Viktualia. Eller Rullgardina.”
 • Ibland när Tilia gör något som hon inte får, kanske slår på Elise eller så, skriker ofta Elise ”Nähe T.i.l.i.a, det var inte rrrrroligt! Norunge!” (Det sista får hon inte säga…)
 • När Militärpappan fick en brutal start på morgonen av två barn som gallskrek i örat på honom och han blundade och tog tre djupa andetag la Elise armen om honom och sa ”Lilla vännen. Nu gå upp”.
 • ”Mamma Is älska dig, hela världen! Och pappa och Tilia.”
 • ”Tilia din lilla busrumpa!”

8 thoughts on “Min stora goa flicka!

 1. Haha ja det är en underbar ålder på dem nu tycker jag! Isak säger också ”Norunge”, det har han fått från Madickenfilmerna… Och ”Nä nu är jag arg!” från Emil. Och vårskriket (skrika rakt ut jättejättelänge) från Ronja. Tack Astrid Lindgren, tack… =)

 2. Fina härliga Militärmamman!
  Jag kan inte annat än skratta fast det är ja… Säkert eländigt just i den situationen. Men jag är så glad att du delar med dig så att vi andra förstagångsföräldrar vet vad som väntar! Men smälter du inte lite och glömmer när Elise älkar dig hela världen? Haha lilla sötungen!
  Stor kram!!

 3. Haha åh va underbart, vilket gott skratt jag fick mig! Och det behövdes! =)

  En till Pippi-tjej märker jag?! VI får ta den där playdaten snart då, Alva har oändligt med Pippi-grejer… Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *