Mina supergoda knäckebröd

Som jag skrev för några dagar sedan har jag helt snöat in på ett knäckebröd som jag köper i affären. Nu har jag experimenterat mig fram till ett eget liknande recept. Mitt är helt utan gluten och så har jag både majsmjöl och mandelmjöl i så det blir lite mer som vanligt knäckebröd istället för fröknäcke. Alla i familjen älskar det! Tyvärr. Jag som ville ha det för mig själv… Elise hjälpte mig att baka det igår morse när de andra sjusovarna fortfarande sussade sött!

image

För två plåtar:
2 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl pumpakärnor
0,5 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl melonkärnor
0,5 dl chiafrön
4 dl hett vatten
4 msk rapsolja
2 msk honung
1,5 tsk flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda hett vatten,  honung,  flingsalt och rapsolja i en skål och rör tills honung och salt löser sig. Häll vätskan i fröblandningen och blanda runt. Låt stå några minuter. Klicka ut hälften av smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett till ovanpå. Kavla till önskad tjocklek. Jag vill ha tunt! Gör en likadan till. Strö lite flingsalt över.

Ställ in i ugnen i 150 grader i 25 min. Ta ut och skär i bitar. Grädda ytterligare 20 min. Förvara i en burk och göm den om du vill ha några kvar för de är farligt goda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *