Boktips för att somna

image

För ett tag sedan blev jag tipsad om en bok som sades ha en god inverkan på att få barnen att somna. Jag var väl något skeptisk men gillar böcker och vi läser varje kväll när barnen ska sova, så jag bestämde mig för att testa.

Boken heter ”Kaninen som så gärna ville somna” och har fina tecknade bilder. Det visade sig vara en speciell bok på flera sätt, bland annat inleds den med en slags läsar-handledning och alla som någon gång har lyssnat på avslappningsskivor kommer snabbt in i textens flyt. Vissa ord ska betonas och andra läsas långsamt. Till en början kändes det lite speciellt och Tilia var inte särskilt intresserad av att lyssna utan pekade på bilderna och pratade massor. Men jag fortsatte att läsa och efter bara några minuter slutade hon och la sig istället tillrätta i sängen.

Rätt som det var märkte jag att hon hade somnat! Det händer aldrig annars, sådär mitt i en bok. Jag läste ut sidan och lämnade rummet för att kika in till Elise som Militärpappan satt och sjöng för. De hade hört min sagostund och somnat båda två!

Jag gillar bokens idé och med tanke på att tre fjärdedelar av familjen totaldäckade innan boken var slut så får den ett högt betyg av mig!

image

3 thoughts on “Boktips för att somna

  1. Wow, den låter ju fantastisk! Ska jag spana efter, vore intressant att se om den funkar på vår mellan varven väldigt uppvarvade treåring i huset vid läggdags…

    • Kul Sussi! Gött att det funkar på en iaf, då är det ju lite enklare nör man är ensam att bara ha en kvar sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *