Mitt bröd utan mjöl

image

Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater. Och gott! Jag känner att jag lyckats här! Så om du tycker om grova bröd med tuggmotstånd och vill få i dig näring som jag beskrev ovan så testa! Enkelt som få att svänga ihop och knappt någon disk.

Ett bröd:
2 dl hela linfrön
1 dl oskalade sesamfrön
1 dl Solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hackade balandade nötter ( jag tog paranötter och cashewnötter)
1/2 dl chiafrön
2 msk fiberhusk
4 ägg
250 g kvarg
1/3 dl olivolja
1 msk brödkryddor
En nypa salt

Häll alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i degen. Platta till. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Låt svalna, skär i bitar och frys in.

Idag bredde jag ett tjockt lager philadelphiaost och toppade med paprika. Mums!

One thought on “Mitt bröd utan mjöl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *