Morfin is da shit!

Hostmedicinen jag fick utskriven från läkarbesöket igår var Cocillana. Den innehåller ju morfin och hjälper utmärkt mot hosta! Såklart rekommenderas det inte att amma när man druckit av den sörjan. Jag skulle nästan säga att jag hostar till jag dör och kan man hosta sig till framfall är jag väldigt nära, så denna hosta måste lugna ner sig!

Jag tvekade länge på hur jag skulle göra med medicin, amning, ersättning, utpumpning och flaskmatande. Helt i onödan. För jag har ju världens coolaste bebis som snabbt finner sig och tar det som erbjuds, underbara barn!

Halveringstiden för morfinet är två timmar och enligt apoteket är medicinen ute ur kroppen på fem halveringstider, alltså tio timmar. Jag tog lägsta dosen medicin direkt efter sista kvällsamningen vid nio.

Eftersom jag vanligtvis bara ammar en gång nattetid, vid två-tiden, så bytte jag ut det målet mot ersättning istället. Det var första gången Tilia tog både flaska och ersättning och hon slukade snabbt 150 ml! Sen somnade hon gott och ammade igen först vid halv nio.

Själv har jag sovit lite som en prinsessa, utan att hosta alltså, för det har jag aldrig hört att prinsessor gör!

image

Coolingen!

11 thoughts on “Morfin is da shit!

 1. Ohh vad skönt, för det måste ju få vara så att även mamma ska få bli frisk, skönt att hon fann sig i det =D

  Söt som socker

 2. Tänk vad man vrider in och ut på sig själv för att hitta lösningar och så fixar sig allt utan att man knappt försöker ändå. Och så vansinnigt skönt att du slipper hosta, finns ju inget värre. Inte nog med att man får störd sömn, man riskerar ju att väcka alla andra också.. 🙁
  Hoppas det släpper nu på riktigt! Och jag brukar sova riktigt gott av Cocillanan.. 😉

 3. Gud vad skönt att hostmedicinen hjälper så du får sova. Och duktiga Tilia som tog flaskan:) hoppas vi kan ses snart! Kramar

 4. Åh huuuuu! Cocillana har jag fått utskrivet två gånger och båda gångerna blev jag så jäkla ”skitfull” att hela jorden snurrade och jag kräkte som en galning. Kunde inte ens gå ordentligt! Fy bubblan alltså vilken medicin! Men tur att inte alla reagerar som jag gör =) Skönt att du slipper hostan i alla fall.

 5. Men ohh så skönt, så lycklig både du och Undra ska ha varit, så härligt =D. Ohh tack, näee jag har också varit lite skeptisk kring jumpsuit med, har nog ej kroppen för den. Men denna var så skön =D, samt fint med jeansjacka till, tssiii

 6. å vad skönt att få sova! ja jag försöker äta bra men det slinker nog ner en å annan godis för mycket.. och motion nja.. jo det blir ju minst tvår promenader varje dag, jaga barn , bära barn osv det borde ju räknas 😉 tyvärr har jag lite problem med det där jäkla ljumskbråcket och ska ju ta det lugnt.. får helt enkelt ta nya tag efter förlossningen! funderar på trilling vagn så man kan få motion när alla 3 sover och 4 åringen går han med!

 7. Hoppas du blir bättre! Jag har hostat så jag nästan kräks sedan mars så jag förstår vad du menar. Min granne blev helt packad av den där medicinen 🙂

  PS. Mycket söt tjej! DS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *