Nosejob

image

Kommer precis från doktorn på ÖNH-mottagningen dit jag fått en remiss för att kolla upp min nästan konstant täppta näsa, pys i örat och mitt numera obefintliga lukt- och smaksinne. Jag har polyper i näsan och haft det såhär större delen av mitt liv och i perioder blir det bättre eller värre.

Nu fick jag cortisondroppar som man visst skulle behöva vara lite akrobat eller iaf ung och rörlig för att kunna ta. Tur för mig då! Att jag väntat till nu är för att jag visste att jag skulle få cortison och nu är jag varken gravid eller ammande, som varit mitt normala tillstånd de senaste tre åren annars, menar jag.

Om en månad ska jag tillbaka så får vi se om medicinen hjälpt, om jag behöver mer eller om de tar bort plyperna genom operation. Fast även om de opererar finns risk att de kommer tillbaka, så vi får vänta och se. Jag litar på Doktor Näsa och hans expertis. Själv är jag bäst på att kräla i lera och skjuta automatkarbin. Det är så olika det där.

Visst är det inte roligt att inte kunna känna någon smak när man äter och den som är mest irriterad över det är nog Militärpappan som frågar om jag gillar maten han lagat och varje dag får till svar att konsistensen var bra… En annan nackdel är att jag hela tiden måste fråga honom om min tröja från dagen innan luktar illa. Haha!!

Dock har det sina fördelar med! Särskilt när man har två blöjbarn. Dessutom kan jag äta hur nyttigt som helst, även om det inte skulle smaka bra. En burk kesella 1% till exempel kan jag svepa utan tillbehör helt problemfritt!

Nu ska jag hem och köra lite akrobatik och lägga upp kvällens pass i gymmet. Ikväll blir det nämligen ytterligare en tvåbarnsmorsa som hänger på!

7 thoughts on “Nosejob

 1. Jag visste inte att det var så illa med din stackars näsa! Hoppas verkligen polyperna försvinner och aldrig kommer tillbaka så du kan känna smaken och lukten av Militärpappans mat.

 2. Håller tummarna för att du får lukt och smak tillbaka snart. För det är liiite roligare att äta när maten smakar något. Och vad är annars meningen med blommor eller lukten när det precis har regnat?

 3. Jag vet hur det känns!
  jag har haft polyper i näsan och varit utan lukt i långa perioder under de senaste tio åren. Operation, nässpräy och cortison har hjälpt för ett tag men problemen har återkommit.
  Nu har jag bestämt mig för att på allvar lösa problemet
  Det finns en metod med vilken man lär sig andas annorlunda.Buteyko-mnetoden kallas den efter en rysk läkare Du kan läsa om den på följande adresser:
  http://andasmindre.nu/
  http://www.akupunkturakademin.se/media/684/buteyko.pdf
  Lycka till
  !

 4. Hej, spännande blogg du skriver,med många järn i elden…
  Jag har ett erbjudande att ge dig, om du är intresserad kontakta mig för mer information. Ha en bra dag. MVH Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *