Odefinierbar smärta

Igår runt klockan 17.00 började jag få ont i magen, en ganska odefinierbar känsla som kändes mest nere i högra delen av magen. Vid 18.00 åt vi sushi och på kvällen skulle jag äta lite Lördagsgodis (som jag längtat!) men jag kunde inte förmå mig till att äta en enda godisbit för magen värkte så. Magsmärtorna blev allt värre och när jag skulle resa mig från soffan för att hämta ett glas vatten vek sig min kropp likt en fällkniv och jag fick lägga mig på golvet!

Resten av kvällen spenderade jag liggandes i fosterställning i soffan med en varm vetekudde på magen. Så fort jag ändrade ställning kved jag av smärta och att dricka kallt vatten sved som bara den, så jag fick dricka varmt vatten istället.

Jag tycker det är lite läskigt för jag kan inte definiera varken var det gör ont, hur det känns eller varför jag ens har ont! Jag är ju dock ingen läkare… Funderar på om det kan vara magkatarr, magsår, blindtarmsinfektion eller rent av mensvärk? Märkligt att jag försöker ställa en diagnos på mig själv istället för att beskriva själva smärtan, men den är så… Odefinierbar!

Smärtan gjorde det i alla fall helt omöjligt för mig att somna igår så vid 03.30 tog jag mig under ganska komplicerade omständigheter ner till vardagsrummet och googlade mina symptom. Det visade sig att jag kunde ha alla sjukdomar i hela världen ungefär, men det mesta stämde in på blindtarmen. Jag kollade tempen som visade lite feber, men inte så farligt. På sjukvårdsrådgivningen 1177 var det 18 minuters väntetid, så jag la på luren. Tillslut lyckades jag somna vid 04.30. 

Jag har haft väldigt ont hela dagen idag men har lyckats hålla mig på benen. Tänkte att det kanske skulle släppa lite om jag gick en runda så jag tog Elise med mig och gick till Maxi, en promenad som brukar ta ungefär 25 min men idag tog dubbla tiden. Aj, aj, aj… Nu har jag i alla fall lyckats få i mig lite mat och känner mig något bättre. I alla fall så länge jag sitter helt stilla.

Jag har hört att när mensen börjar komma igång efter amningen så kan det göra väldigt ont, lite som värkar. Någon som känner igen sig? Imorgon ska jag i alla fall till sjukhuset för att kolla blodtrycket och då ska jag fråga om detta med såklart. Om jag inte håller på att dö i natt. I så fall ringer jag en taxi och åker till akuten. Den tanken låg och gnagde ett tag i natt, men sen somnade jag som tur var!

Eftersom det är i magen jag har ont och inte vet riktigt var så vågar jag inte ta något smärtstillande.

7 thoughts on “Odefinierbar smärta

  1. Så ont i magen fick jag när mensen kom igång efter amningen med Love. Att det enda man kunde göra var att lägga sig ner, det gick inte att ta sig framåt. Hoppas din smärta snart försvinner och att du slipper mensen ett tag till!

  2. Skulle det vara blindtarmen som är inflammerad så är det Inte bra om du väntar med att kolla det, för då kan den hinna spricka. Jag åkte in väldigt fort när min började göra ont, och efter operation sa dom att det var tur jag kom in så fort för den hade spruckit väldigt snart! Krya på dej!

  3. Men gumman det där måste du kolla upp. Håller med Eleonor ring 1177 igen.. Jo men på onsdag har vi absolut tid för er 🙂 Vilken tid ca? Jag är iväg kl 11 till ca 13. Men efter det är jag och Ebba hemma iaf :o) Jeppe slutar 17. Hahaha ja visst är det underbart, kalas på fm på självaste julafton för att sedan på em fira julafton med julklappsspel. Eftersom Jocke och sarah inte är med på julafton så smyg firar vi Jeppe dagen innan.
    Mor min sa det att hon springer på er varje dag, om inte på gymmet så på stan hihihi… Sa det till henne att jag blir avvis, vill också springa på er titt som tätt 😉 Ska bli mysigt att ses på onsdag, jag fixar fika :p Sen i januari så får jag åka ner så vi kan träffas i staun! Men du allvarligt, hur mår du nu? Med magen? kolla upp det och var rädd om dig nu. Ses snart! Kramar

  4. Jag fick riktigt ont i magen mina första ägglossningar efter graviditeten. Smärtan håller i sig några dagar! Men kolla upp det om det gör så ont som du beskriver…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *