Om att fira mors dag – på fel dag

Jag hade ringat in det med röd penna i min kalender och jag hade påmint flera av mina nyblivna mammor till vänner att det minsann var Mors dag igår. Och eftersom Militärpappan varit på övning och helt tappat tid och kurs så påminde jag honom med lite sådär i förbifarten att det kunde vara bra att ringa sin egen mamma just en dag som denna.

Elise, Vackraste hunden och Militärpappan gick till affären medan jag och Tilia låg hemma och kurerade oss från den fruktansvärda förkylning som vi åkt på. Väl hemma igen lagade Militärpappan en jättegod middag, eller ja, konsistensen på middagen var i alla fall god, säger jag som inte har något smaksinne för tillfället. Elise och jag plockade årets första rabarber i trädgården och slängde snabbt ihop en syrlig rabarberpaj som vi åt till efterrätt. Jag fick en fin orkidé, flera kryddfröer som jag länge pratat om att jag vill sätta och lite godsaker. Allt detta för att jag visst är den bästa mamman man kan ha!

Ett par timmar senare får jag ett sms från Läkaremamman att Mors dag inte är förrän om två veckor! Va?! Jag kollade i min visst internationella kalender och såg att hon mycket riktigt hade rätt. Men vad gör det att fira Mors dag tillsammans med danskarna också? För såklart firar vi väl om den om två veckor?!

Det är mycket i trädgården som blommar nu och det är så härligt att se! Rabarbern växer så det knakar, både äppelträdet och päronträdet blommar och lite överallt lyser blommor av olika slag upp i de annars så orensade rabatterna… Det är ju verkligen en av fördelarna med att bo i ett hus med en fyrtioårig trädgård menar jag!

7 thoughts on “Om att fira mors dag – på fel dag

 1. Mycket smart drag av dig Frida – kanske har du smaken tillbaka när han lagar morsdagmiddag nr 2 om två veckor 😉
  Visst är det en helt underbar tid nu!
  Ringde dig vid lunch angående att jag TROR att de har släppt kor i hagen på augerumsvägen – såg i vilket fall en traktor med en massa KOR!!

 2. Härligt! här börjar det så sakta skymta i ljusgrönt ute, lite snö kvar ännu där solen inte når. min plan är också att köpa lökar och gräva ner här och var så jag jag slipper fundera det kommer blommor i alla fall 😉 ja om jag nu fick sova den natten så inte i natt med krupphosta igen :/

 3. Haha, vilket smart drag att bli firad två gånger! Vill du ha ett tips på enligt mig bästa rabarberpajen? Den är inte direkt nyttig, men magiskt god 🙂
  -Rabarber, skurna i 1cm bitar, så det täcker botten av formen,
  – Lite frysta hallon (eller färska om man nu skulle ha såna)
  – 3.5 dl vetemjöl
  – 1 dl socker
  – dl kokosflingor
  – 200 smör
  Lägg rabarber och hallon i smord pajform.
  Smält smöret och blanda med resten av det torra och gör smuldeg. Grädda i 200grader tills den är gyllene (ca 30 min). Servera med RIKTIGT god vaniljglass!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *