Om att göra bra kostval

Under veckan äter jag alla mål mat i en matsal och kan därför inte välja mat på samma sätt som jag brukar. Många har det så ofta och för egen del har jag alltid tyckt det varit väldigt besvärligt.  Jag är nämligen mycket kräsen, även om det blivit bättre med åren… Förut kunde jag lätt hoppa över ett helt mål om jag tyckte det verkade osmakligt eller opassande. Det händer inte idag, såklart!

Idag serverades någon slags sjömansbiff till middag och jag valde bort potatisen som låg runt allt kött utan tog bara biff, fast en och en halv sådan. Till detta valde jag bland godsaker på salladsbordet och kompletterade med en klick keso för mer protein. Dessutom blir det saftigare och keson försvinner i all annan smak!

image

För inte så längesedan, bara ett par år, satt jag och begrundade en väns tallrik när vi grillade en kväll under en resa i Danmark. Hon är PT, har grymt snygg och stark kropp och är mycket kostmedveten. Hon åt keso utblandat med grillsåsen och jag förstod att det var för att få i sig tillräckligt med protein. Men jag sa till Militärpappan att där gick i alla fall min gräns…

Det gör den inte längre.  Tänk vilka kloka vänner jag har och tänk vad vi kan påverka och putta varandra i rätt riktning!

Det gäller att göra bra val utifrån givna förutsättningar istället för att deppa ihop och tycka allt är förstört och ingen mening för att vi inte riktigt kan påverka precis allt. Sjömansbiffen smakade bra och jag är behagligt mätt. Vad mer kan man begära?!

4 thoughts on “Om att göra bra kostval

  1. Förstår precis vad du menar! Inte helt enkelt att få i sig det man helst vill när man äter i en skolmatsal 2-3 gånger/dag. Men det går om man anstränger sig lite, brukar ha med mig egen mat att komplettera med.

  2. Jag har varit på Balkan och ätit den mat som serverats i matsalen i snart 7,5 månad. Finns varken tid eller möjlighet att laga egen mat, varken till frukost, lunch eller middag.
    Den har inte alltid varit god (fläsk, fläsk, fläsk), den har inte alltid varit nyttig (friterad fisk + pommes) och den har inte alltid varit enkel att motstå (efterrätt 2 ggr i veckan. Minst) men jag har gått ner femton kilo… Så, jo, det går. ”When you reach your goal, it’s worth it”. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *