Om blommor och åksjuka

Jag kanske förhastade mig lite när jag skrev i min trötta förtvivlan att Tilia måste vara åksjuk. Precis som många av er påpekade så kräks hon ju inte, hon skriker. Det där med åksjuka har ju visat sig väldigt olika för era bebisar kan jag utläsa av kommentarerna jag fått. Vissa kräktes, andra skrek. Hur som helst tänkte jag till lite sen när jag sovit på saken och kom fram till att det kanske har med babyskyddets lutning att göra för själva babyskyddet verkar hon tycka bra om och kan sitta i långa stunder när det inte är i bilen. Kanske att lutningen är lite för mycket framåt och det är ju såklart inte bekvämt?

Vi testade i alla fall att luta det så mycket bakåt som det var möjligt i den stolen som har klickbas och kanske att det blev bättre då. Vi får helt enkelt se när det snart är dags för en längre bilresa igen och det är skönt att vi då är två. Tack för alla tips och råd och era historier!

Och så var det ju den där vackra blomman jag hittat i trädgården som visst alla i hela världen visste vad det var för en sort. Alla utom jag. Hehe… En lilja var det visst och de kan ju se ut lite hur som helst vad jag förstår det som. Vacker var den i alla fall!

4 thoughts on “Om blommor och åksjuka

  1. va jobbigt att hon inte gillar åka bil..c är likadan =/

    japp vi är hemma i stkh igen =) med sol å värme på 20+ idag , riktigt underbart!
    får ta och skicka lite sol till er då 😉

  2. Vår stol var också ”för mycket framåtlutad” men min käre man byggde upp den lite med ett par små brädbitar… så att Noel mer ”låg” ner = mycket gladare bebis 😀 Lycka till med era kommande resor!

    Och KUL att du hänger på 2.5-km utmaningen. RIKTIGT JÄTTESNABB tänker du vara också. KUUUL! heja!

  3. Bygg upp babyskyddet med en ihoprullad handduk under basens fotände. Ofta är bilens säten lite sluttande där mot ryggstödet. Då får du mer liggläge på babyskyddet. 😉 underbara barn du har Frida!!

  4. För oss så har det varit att Siri helt enkelt inte tyckt att det varit roligt att åka bil och med resten av familjen 9 mil bort så blir det en del resor. Vi trodde också att hon var åksjuk, men nej… hon var bara förbannat jäkla uttråkad och less på bilåkandet 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *