Om kvinnlig intuition och morotskakor

Söndag. Men först var det lördag!

Tuffbästis var här på middag igår kväll och vi åt den goda lövbiffgrytan. Mums! Jag hade bakat en morotskaka till militärpappans stora besvikelse, då han redan tidigt i bakandet deklarerade för mig att han, trots att att han är något av en expert på området, ogillar morotskakor. Jaha?. Men jag hade redan bestämt mig – och handlat. Dessutom sa min kvinnliga intuition mig att militärpappan bara hittade på, att han i själva verket inte ens ätit morotskaka, i alla fall inte hemgjord och definitivt inte av mig. Så, jag bakade den i alla fall.

Kvällen var mycket trevlig och avslutades med oändligt många youtube-klipp, där militärpappan och kärnkraftsfarbrorn bedyrade att vart och ett av klippen var det absolut bästa på hela youtube. Mycket märkligt, men ganska underhållande måste jag medge.

Nu är det söndag och vi har städat typ hela dagen. Men gud vad fint det är här nu! Målarfarfar har verkligen gjort ett fantastiskt bra jobb! Alla har vi bidragit med vår lilla del. Målarfarfar har stått för arbetsledningen och målat och tapetserat i en hej dundrande fart, militärpappan och kärnkraftsfarbrorn var hans undersåtar, de gjorde det målarfarfar sa åt dem att göra och det blev ju så fint!

Själv har jag stått för den så kallade markservicen, vilket innefattar att laga mat, motionera hunden och laga mat (skrev jag det?). Tuffbästis bidrog på sitt alldeles eget och mycket genomtänkta vis: Hon hade med sig ett paket till mig och militärpappan. I paketet fanns två jättefina ljuslyktor från Indiska – i LILA! Militärpappan verkade även han gilla dem och utbrast genast: ”De kan vi ju ha här i det nya vardagsrummet. Lila piff skulle bli jättefint här inne!”

Oh, vilken bra idé, sa jag då. (Nej, det gjorde jag inte). Men nu är det i alla fall bestämt: Lila piff till vardagsrummet! (Suck. Och vad var det jag sa…) Tack Tuffbästis för hjälpen! Och morotskakan åt vi allihopa och den var mycket god. Militärpappan gav den högst betyg av alla och erkände att okej, den var faktiskt väldigt god! (Vad var det jag sa…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *