Oträningsvärk

Efter två veckors ofrivillig träningsvila värker nu min kropp. Inte träningsvärker utan snarare oträningsvärker och det är en mycket obehaglig känsla! En känsla av förfallenhet, nedgångenhet och fördärv.

Det känns fruktansvärt att ofrivilligt tillbringa två friska veckor utan träning men ännu mera förfärligt är känslan av att faktiskt ha två friska veckor utan träning bakom sig!

Vad gör det på en livstid?, kan man försöka intala sig, men jag kan inte intala mig något i den stilen. Jag bara ser mina muskler förtvina, skrumpna och dö bort. Skit samma om jag lyckas hålla fettförbränningen igång. Just nu skiter jag i fett – jag vill ha muskler!

Ensam med en 8-månaders bebis och en vild hund flera veckor i sträck, utan någon barnpassning på gymmet eller hemma så är det såhär livet ser ut ibland. Och jag hatar det. Som jag hatar det! Visst kan jag vardagsmotionera mera och smyg-sticka-in-träna lite småstyrka här och där, men det räknas inte. Jag pratar att Träna! Brännande lungor, total matthet i musklerna efter ett riktigt hårt pass, skakande ben, ömma muskler… Ja, ni vet!

Men nu ser jag ljuset i tunneln! Imorgon kväll kommer Militärpappan hem. Underbart! Jag har ikväll lagt upp min träning för de kommande fem veckorna, veckor när vi lever som en vanlig familj, alla fyra. Enkla veckor, så simpelt, så trivialt! Nu blir det tuffa träningsveckor en tid framöver innan det är dags för nästa övning och jag får välförtjänta återhämtningsveckor. (Det är så jag får lägga upp det för att ta mig levande ur detta.)

Jag har längtat efter Militärpappan i sig, det har jag. Men mest av allt har jag längtat efter ett liv, ett inrutat, planerat, mellanmålsorganiserat, träningsfokuserat, konditionsvarierat, muskeluppbyggande, fettförbrännande, adrenalintoppat liv. Det livet kan (åter) börja på fredag! Välkommen normala vardag! (Och välkommen hem, Militärpappan…)

Längtar!!!

6 thoughts on “Oträningsvärk

  1. Förstår precis! Efter att min kropp vilade i drygt en vecka kände jag exakt det du beskriver, jag hade ont i kroppen av att inte få träna! och inte tala om min fösta löprunda efter vilo veckan…, ja du gissar nog att det gick inte alls bra! Då tänkte jag – har inte jag byggt någon kondis alls eller???…kroppen är en konstig varelse, lever sitt liv…på egen hand ibland:-)Vi få fortsätta med att ”röra” på oss så blir det nog bra!:-) Kram!

  2. Jag visste inte att du hade fler barn. Förstod det när jag läste ”alla fyra”. :0) Jag trodde att Elise var den första 🙂

    Jag har fortfarande träningsvärk från att jag red i lördags….det är lite pinsamt faktiskt. :/

    • Åh, det har jag inte! Vackraste hunden är den fjärde i detta fall. Känner mig så elak om jag inte räknar med henne! Och så tar hon mycket tid. Och energi! =)

  3. Förstår att det kliar i hela kroppen! Hur många träningspass i veckan ska du köra nu? Lägg gärna ut ett schema vecka för vecka på bloggen som du gjorde förut, om du har tid och lust dvs.

    Det finns alltså ingen barnpassning på ditt gym?

  4. Kämpa på! Tänk vad mycket energi du kommer ha nu när träningen drar igång igen! Jag vet inte om du har skrivit om det men har du något särskilt mål med din träning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *