På promenad genom Cherbourg

image

Nu ligger vi förtöjda i Cherbourg,  nästan mitt i stan och under eftermiddagen har det getts möjlighet att lämna båten för att utforska omgivningen. Jag har strosat omkring på egen hand och hittat några vackra platser, smala gränder och mycket sol.

image

Cherbourg är en ganska liten stad med runt 30 000 invånare och idag är nästan allt stängt då det är söndag. Påminner lite om Karlskrona… Ett par barer och en superfin chokladbutik hade dock öppet och så har jag spanat vidare på vart man kan ta vägen imorgon när det är fler ställen öppna.

image

Men varför kan jag inte franska?! Här är det helt omöjligt att göra sig förstådd med engelska! Och ännu mera omöjligt att förstå de andra om man inte kan franska! Det här kan vara första gången någonsin som jag känt ett behov av ett franskt vokabulär,  så jag valde rätt i att läsa tyska i skolan.

Ikväll blir det dock italiensk mat ombord och kanske en vatten eller så på en bar lite senare. Jag ser fram emot kvällen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *