Påskmaten

image

Det här med påsken innebär för många massvis med frestelser bland bufféer och påskägg. Själv är jag inte särskilt förtjust i just påskmat men godiset skulle jag säkert kunna döda för att få vräka i mig! Men… så var det ju det där med mitt livs form, ni vet… Då håller det inte att moffa påskägg fem dagar bara för att möjligheten finns. Tyvärr.

Min strategi är att välja maten på buffén som är bra mat och idag blev det äggröra gjord på vatten, ägg utan majonnäs, ett par köttbullar, kräftstjärtar och spenat. De två sistnämnda hade jag med mig själv för att säkra upp att få i mig mat så jag skulle bli mätt.

Visst fanns det saker på buffén som jag gärna skulle ätit, som färskt vitt bröd med smör och ost. Gärna, en annans gång kanske men nu har jag gjort mitt val och i realitet till vad det egentligen ger mig och min kropp så avstod jag ganska enkelt.

Godis åt jag lite igår kväll, det hade jag planerat in och det var en vecka sedan sist. Ikväll blir det inget onyttigt som åker in i min mun, trots kalas. Nu dröjer det en vecka till nästa tillfälle ges att välja att äta något som inte ingår i min planerade kost.

Man väljer alltid själv vad man stoppar i sig. Mitt val är enkelt: Mot mitt livs form! Hur tänker ni i påsk?

4 thoughts on “Påskmaten

  1. måste säga att jag tyvärr inte tänker alls.. jo jag försöker men så kommer den konstanta hungern och jag faller dit.. nu ser det dock ut som glutenfrittt är mellantjejens melodi så mindre bröd blir det hur som här hemma. här också märkt att vågen den går stadigt upp ca 05 kg i veckan oavsett vad jag stoppar i mig. behöver verlkigen tips på bra fruksot och bra mellis att vara nötallergiker suger ibland.. sitter just nu och kollar blocket efter fina begade mammakläder!

  2. Den här påsken tänker jag inte alls… Eller det kanske till och med är så att jag tänker hur jag ska kunna äta så mycket onyttigt som möjligt.. Man skulle kunna tro det i alla fall. Faktum är att jag bestämde mig för att jag skulle slippa göra en massa val den här påsken. Har haft så många år när det har bantats och ätit strikta dieter, så i år hade jag lovat mig själv att inte behöva göra några val. Jag kommer att få lov att göra förståndiga val resten av livet;) Jag kör igång viktresan på tisdag!

  3. Jag tänkte verkligen inte alls och det straffade sig ju rejält. Ville ju inte vara en börda för de andra, sen när jag väl satt där så föll jag för en efter en frestelse. Idiotiskt. Men nu är det nya tag igen, jag får helt enkelt ta tag i kosten för 711:e gången den här våren. Och mest arg är jag nog på mig själv.

    Hoppas ni hade en underbar påskhelg, trots snoriga näsor och förkylningar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *