Pavlova med jordgubbar

image

image

Militärpappan fyller år imorgon och då jobbar jag, så jag passade på att baka en tårta idag istället. Jag gjorde en variant av en Pavlova, fast stoppade i både Philadelphiaost och florsocker i grädden. Det blev väldigt gott!

1 tårta

Marängbotten: 3 äggvitor, 1 krm ättiksprit, 2 dl socker.

Garnering: 2,5 dl vispgrädde, 150 g Philadelphiaost, 1 dl florsocker, 0,5 l jordgubbar, citronmeliss

Sätt ugnen på 100 grader.

Vispa äggvitor, ättiksprit och 1 dl av sockret fast med elvisp (det ska gå att vända bunken upp och ner utan att något rinner ut) Vänd försiktigt ner resten av sockret i smeten. Bred ut marängsmeten till en rundel (ca 25 cm i diameter) på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten. Grädda mitt i ugnen i ca 90 minuter. Ta ut marängen och låt svalna.

Vid servering: Vispa grädden fluffig, tillsätt philadelphiaosten och florsockret medan du vispar. Bred ut röran över marängen. strö över jordgubbarna och garnera med citronmeliss.

Det blir inte så gott att spara denna tårta för länge eftersom grädden gör så att marängen mjuknar. Därför får man se till att äta extra mycket, eller som jag, gå över med halva tårtan till grannen. Alltid roligt att göra någon annan glad!

 

6 thoughts on “Pavlova med jordgubbar

  1. Ah, jag älskar pavlova! Jag gör pavlova enligt min mammas recept med chokladbitar i marängen och vaniljglass, blandade bär och chokladsås och ibland grädde på toppen!

  2. Ser ruggigt gott ut! Jag måste bara fråga, har gått igenom din gott kategori men hittar inte brödet ni bjöd på senast, länk?

    //Tomas

  3. AAhhh, kan folk sluta berätta om allt gott de tillverkar! Vi har total misär här hemma nu, jag orkar inte storhandla ensam med Wera så jag handlar bara det som behövs för stunden och då tar alla förråd slut och jag är så fikasugen!!! Tur att Alex gjorde sista nattpasset nu på ett tag så vi kan styra upp det här!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *