Sommarplaner

(Lånad bild)

Snart har jag semester, jag jobbar bara den här veckan ut också. Militärpappan inledde sin sju veckor långa semester idag med att fylla år. Sex veckor har vi tillsammans. Sex hela veckor fullt betalda, det var inte igår det!

Vi har faktiskt inte så mycket planer alls vilket både skrämmer mig och lugnar mig på samma gång. Jag planerar gärna och vill ha kalendern full för att liksom få ut så mycket som möjligt av all tid. Nu känner jag inte så och jag vet inte riktigt varför men jag trivs med mitt nya tankesätt.

Garagetaket ska läggas om och Målarfarfar kommer och hjälper till med det någon gång i juli. Elise fyller ett år och det ska såklart firas! Vi åker till Militärpappans familj och hänger på deras lantställe med alla djuren, vi vet inte när och hur länge eller hur många gånger, men dit ska vi. Vi har pratat om att åka som till Göteborg i ett par dagar, ganska spontant. Bara hitta på något tillsammans i familjen.

Syster Yster kommer hit en sväng från Oslo och så ska vi såklart bada, grilla, gunga och bara vara. Karlskrona är en fantastisk sommarstad och det finns så mycket att uppleva här omkring som vi liksom inte gör för att det ligger så nära, eller nåt?. Det finns massor av skärgårdsbåtar, Barnens gård, nyöppnade Brunnsbadet, loppis i en av Sveriges vackraste parker, havet inpå knuten, sälar att se, Öland bara en timme bort, många fina sommarfik, älgvisning, en ridtur i skogen och det bästa: Många vänner nära!

Vi tar det som det kommer och jag kan behöva vilan inför den kommande hektiska hösten. Vi ska bara njuta av att vara nära varandra. Jag tror att det kan gå. Eller så blir jag galen och går Militärpappan på nerverna… Man vet aldrig sådär. Det är det som är lite spännande…

Vad har ni för planer i sommar?

4 thoughts on “Sommarplaner

 1. Jag tycker om att ha några dagar till att göra ingenting på och så gillar jag att planera att jag ska vara borta, men inte just veta vart, ett antal dagar. Vi brukar dela semestertiden i två, den första är då Melvin är med sin pappa. Då gör vi sådant som han inte kan vara med på. Som att tälta i naturen, promenera på skogsvägar och sitta på klippor. Den andra omgången är när Melvin är här, då åker vi till Småland, Blekinge och Skåne för att hälsa på släkten, fiska mörten, bada i havet, titta på båtarna och äta glass.

  Hoppas att ni ska stå ut med varandra!

 2. Den 16 juli tänkte vi dra till Kolmården, de som vill följa med är välkomna att joina. Så ni vet 🙂 En annan har ju sommarlov 22 juni – 10 augusti.

 3. Vi har inte så mycket planer vi heller, vilket även för mig känns lite skönt och lite jobbigt. Jag gillar också att ha en fullspäckad kalender!

  Men vi kommer att åka till Furuvik någon dag och Skansen någon dag. Sen ska vi till Båstad och hälsa på folk och i slutet på juli ska vi till Gotland till min pappas sommarställe. Däremellan kommer vi nog hänga en del på E:s föräldrars sommarställe i Roslagen, där vi även firar midsommar!

  Potträna Isak ska vi göra också. Hu. Sen börjar han sin förskola 3 aug så det känns som en kort sommar för oss. Vi var och hälsade på hans förskola idag, han hade redan fått en egen hylla till ytterkläderna och då blev det så verkligt när jag såg hans namn där… Ser fram emot förskolestarten med skräckblandad förtjusning!

  Karlskrona ligger ju verkligen inte åt det håll vi ska i sommar, så typiskt eftersom vi annars ofta brukar vara på Skånes östkust på somrarna. Då hade vi ju garanterat åkt förbi er och sagt hej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *