PREP-kurs för kärleken

image

Den här helgen har jag och Militärpappan tillbringat på ett hotell i Skåne. Vi har varit utan barn och därför haft möjlighet att prata och umgås mer än vanligt. Fast det räcker inte riktigt här för just denna helg har vi faktiskt gått en kurs som kallas PREP. Det står för Preparation and Relationship Education Program och är en kurs för oss med fungerande relationer och som är villiga att satsa lite extra för att kommunikationen i relationen ska bli ännu bättre.

PREP-kursen har verkligen varit helt fantastisk! Jag fick tips från flera arbetskamrater som gått kursen och blev intresserad. PREP är en konceptutbildning som köps in och just denna PREP hölls i Soldatshemsförbundets regi och därför erbjöds den till ett mycket förmånligt pris för anställda i Försvarsmakten och till personer som till exempel varit eller ska på utlandstjänstgöring. I kursen ingick boende på hotell med helpension i två dygn. Själva kursen var helt kostnadsfri, förutom kursmaterialet som kostade 300 kr per deltagare. Kanon!

Vi var sex stycken par som gick kursen men alla uppgifter gjordes i paren. Vi samlades för genomgång och mindre föreläsningar av kurshandledarna för att sedan gå till en avskild plats och jobba enskilt med vår relation efter givna uppgifter. Dessa kunde handla om kommunikationen i vår relation och klarlägga vilka förväntningar vi hade på varandra. Vi fick även verktyg för problemlösning och konflikthantering och fick tid att prata om varför just vi tycker så mycket om varandra. En helg i kärlekens tecken som gav oss väldigt mycket!

Bara det här med att få vara bara vi en hel helg – värt hur mycket som helst! Vi brukar prata mycket men det är sällan vi hinner prata klart, förankra i verkligheten och gå till botten med det vi önskar. Just det har vi haft tid för under PREP.

Jag har avsiktligt inte haft min telefon med mig under helgen och har därför knappt några bilder. Under en uppgift fick vi så pass mycket tid att vi hann dra på oss löparkläderna och springa en långsam runda tillsammans samtidigt som vi pratade vilket var alldeles fantastiskt!

image

Just denna kurs hölls på Åkersberg i Höör och där serverades fantastisk mat! Har du någon anknytning till Försvarsmakten så kolla in länken HÄR för fler kurstillfällen på olika ställen i Sverige! Ett erbjudande som det här kan man inte bara missa!

 

One thought on “PREP-kurs för kärleken

  1. Det låter som en fantastisk helg på många sätt! Kommunikation är verkligen a och o för alla relationer och det är sorgligt att så många inte förstår det.
    Här hemma pratar vi mycket, ofta och länge. Ibland händer det ändå att man pratar om varandra eller glömmer säga något för att det känns så självklart för en själv och då märks det rätt tydligt tycker jag. ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *