Renovering kök – före och efter

192130671

Året var 2009. Vi hade nyss köpt hus och köket var det rum vi först av allt skulle komma att renovera. Hela huset var som att komma in i sjuttiotalet och jag vet att det finns folk som fullkomligt älskar det! Jag är inte en av dem.

164341855Ett gemensamt intresse som vi har i vår familj är att laga mat så vi bestämde oss för att ha ett stort kök där många får plats och med generösa ytor att använda för matlagning och bakning.

600212463

Det skulle komma att bli en ganska stor renovering och vi beslutade oss för att göra det inledande arbetet själva för att sedan låta hantverkare sätta in köket. Ett beslut som jag inte har ångrat en sekund!

164296463

Vi rev ut det gamla köket, bröt upp golvet och la om rören…
164303375

Sedan rev vi två väggar. Allt detta gjordes alltså innan vi kopplade in snickare som satte upp bärande balk, elektriker som dog om elen och en annan snickare som monterade köket. Behöver jag säga att detta var innan vi fick barn?.

imageSåhär blev slutresultatet! Fönsterna är även bytta av en firma medan vi målat själva och när köket var monterat la vi slutligen i golvet själva. Det är ett laminatgolv från Alloc som vi är mycket nöjda med både i avseendet att vi gillar designen och att inte alla smulor syns på en sekund.

imageDenna vinkeln är från andra sidan och jag står i vardagsrummet och har precis klivit in från hallen.

imageMin älskade Kitchen Aid pryder sin plats på bänkskivan även fast det blev en felbeställning i färgvalet som jag gärna hade gjort ogjort… Men vad tusan! Den är ändå ett av mina absolut bästa köp.

imageI denna hylla trängs gammalt och nytt. Kaffekannorna högst upp är arv som jag fått och glasburkarna med, de är från Kosta Glasbruk, vilket jag tycker är roligt då det inte ligger så många mil härifrån. Marimekkoburkarna köpte jag för säkert tio år sedan i en liten butik i ett för mig okänt samhälle längst en väg där jag var tvungen att fråga efter vägen när jag kört fel någonstans i västergötland. Innan GPS:ernas tid…

imageVid köksön finns spisen och det är oftast där vi står och lagar mat. Jag gillar kontakten man har med de andra i huset då allt är en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett.

image

image

imageBarstolarna sitter vi sällan vid men gäster brukar slå sig ner här och göra oss sällskap när vi lagar middag. Om de inte är med och lagar förstås, vilket är vanligt hemma hos oss!

Från köksön har man också uppsikt ut på altanen som ligger på husets baksida, vilket är väldigt behändigt när barnen är ute och leker där och jag kan laga mat samtidigt.

imageVårt kök är från HTH och det ställe i huset där vi spenderar avsevärt mest vaken tid på. Vi är jättenöjda med köket och den nya planlösningen. Nu har ju köket stått klart i snart fem år, fast lite förändringar blir det ju med tiden. Nu har ni fått se i alla fall!

Jag glömde ju skriva om en supersmart lösning vi har gjort som tillval i köket: En Quooker! Det är en kran ur vilken kommer skållhett vatten på en gång. Perfekt att ta te direkt ur kranen, att det tar mindre än 30 sekunder att en gryta vatten kokar på spisen och att bara behöva spruta lite vatten direkt från kranen som grönsakerna får ligga i en stund för att bli al dente!

3 thoughts on “Renovering kök – före och efter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *