Resultat vecka 27

Senast jag registrerade en vägning och mätning var för elva veckor sedan. På ett sätt känns det som att det inte hänt så mycket sedan dess men samtidigt kommer jag plötsligt i nästan alla byxor i garderoben. Nästan alla… Förutom två par och ett par av dem finns inte längre för dem drog jag på mig och när jag satte mig ner sprack dem i rumpan! Den ni!! De andra hade jag när jag var så smal som jag helst inte vill bli igen. Fast å andra sidan vet jag att jag kommer att komma i dem inom en inte alltför lång framtid. Fast med mer muskler i benen och då känns det okej.

Mått: 

Midja: Sedan senaste mätningen för 11 v. sedan: – 1,5 cm (Sedan förlossningen – 18,5 cm) 

Rumpa: Sedan senaste mätningen för 11 v. sedan: – 2 cm (Sedan förlossningen – 16,5 cm)

Lår: Sedan senaste mätningen för 11 v sedan:  – 1 cm (Sedan förlossningen – 7 cm)

Arm: Sedan senaste mätningen för 11 v sedan: + 0,5 cm (Sedan förlossningen – 3,8 cm)

Vikt: 

Sedan senaste mätningen för 11 v sedan: – 3,1 kg (Sedan strax innan förlossning totalt – 27,9 kg)

När jag ser det såhär på skärmen så ser jag att det är fantastiska resultat jag uppnått! Jag är så glad över vad min kropp klarar av att gå igenom, för min beslutsamhet och för mitt pannben att aldrig någonsin ge upp! Tänk att jag ännu en gång har visat för mig själv att jag klarar av vad jag företar mig genom att aldrig tvivla på mig själv och på min förmåga!

Inskrivningsvikten på MVC som många hakar upp sig på (jag förstår aldrig varför, vad säger den?) har jag gått förbi för längesedan och har nu bara 2,1 kg kvar till vad jag vägde innan jag blev gravid med Tilia. Det är ju ett delmål. Jag har inget direkt viktmål utan ska bli tightare. Dock kan jag tänka mig att det kommer att hamna på en siffra som är cirka 5 kg ner från idag.

Översta bilden är tagen några timmar innan Tilia kom till världen. Nedre vänstra är från 16 veckor efter förlossning och elva veckor från den nedre högra bilden som är tagen igår. Från magbilden till den nedersta högra bilden skiljer det 27,9 kg!

Ikväll kör jag ett cirkelträningspass intill Lyckåvallen för alla mammor som har lust. Klockan 19.00 kör vi så häng på om du har en timme över!

12 thoughts on “Resultat vecka 27

 1. shit va duktig du är!!!

  jag har planer på att verkligen TRÄNA mig i form efter 3ans förlossning!! får se om det går vägen!!! 🙂
  är nu i v25 och än så länge har jag inte alls lika jobbig foglossn som med grabbarna, så länge jag inte böjer mig ner – för att t.ex plocka saker från golven lr ur&i diskmaskinen!! 😉 känns mest i ryggen nu, det börjar bli tungt 😉 men det är ändå stor skillnad! har inte heller ont i magmuskulaturen ännu..
  även fast jag INTE tränat alls innan denna graviditeten (så gjorde väl 2-3år sitt!!)

  men när det e dags för mig att sätta igång så är det ju toppen att kunna läsa dina (då) gamla inlägg för att ge mig själv inspiritation!
  hade ett bmi på 32 när jag blev gravid nu, och hoppas kunna komma ner till 25-26 sedan iaf! :)) (gärna mindre, fast vikten och bmi spelar inte så stor roll – säger som du- jag vill bli tight!!! inte ha en massa sladder överallt!!!) :)))

  kram! och heja heja!

 2. ojoj jag är så impad du ska vara STOLT! För mig är dom där tre kilon som är kvar men mest handlar det ju om att bli tajtare! jo det blev både och idag en kort härlig snabb höstprommis i kylan och sen fika och bara ligga i soffan med Hevig som mest är lite ledsen idag därav den korta prommisen

 3. Dina resultat är fantastiska! Du har dessutom gått ner på ett sunt sätt, inte tappat mycket muskelvikt utan bara fett och i ett stadigt men hälsosamt tempo. Du är verkligen en förebild!

  • Åh, gulledig!! Känns otroligt skönt att kunna säga att jag VET att det kan gå utan extrem diet eller självsvält. 🙂

 4. Jag blir så imponerad av dig, verkligen grymt jobbat! Är också väldigt avundsjuk på den där midjan. Hur gör man? Min mage vägrar försvinna även om jag går ner i vikt. Ser väl snart ut som många äldre damer, smala ben och en gigantisk mage!

 5. Vilken tur att det finns folk som du som gör sånt här! Jag kom på när jag lösta inlägget att jag ju också gjorde en lista när Rasmus föddes och den var inte ifylld sen i april!!! Iofs ganska skönt att idag mäta och se så pass stor förändring men det får man väl sjutton hoppas på efter fem månader sedan sist! Haha!
  Vikten är jag nöjd med, det är vart den sitter som ska omfördelas! 😉

 6. Fina, fina Frida! När många andra säger att de vill gå ner lite till i vikt så är det ofta som jag tänker att nu är det väl ändå bra. Men du gör det verkligen på ett sunt och hälsosamt sätt, i alla fall vad jag kan utläsa här på bloggen. Sen är det ju en enorm skillnad på att tokbanta och att forma. Massor av kämpa på! Kram

  • Ja, jag tänker med att de flesta brukar ju säga att 5 kg ner till skulle inte skada, så jag förstår vad du menar. Men ja, ett hälsosamt sätt att komma i mitt livs form. Än så länge har jag inte varken späkt mig eller gått på någon radikal diet eller soppor motsv. Inte ens proteinpulver faktiskt! Jag har ätit bra mat och tränat som tusan. Det sköna är att jag inte ännu behövt ta till den där att utesluta kolhydrater på kvällen eller efter lunch. Det är ett kort jag kommer att ta upp när det stannar av nu med det sista. Om det stannar av.
   Tack för pepp!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *