Ronneby Brunnsbad

Idag slog Elise till  med sovmorgon och vaknade inte förrän vid halv åtta. Otroligt lyxigt! Det var egentligen Militärpappans tur att ta morgonen idag men jag kände mig pigg och utvilad efter att ha somnat strax efter filmens början igår kväll, så jag steg upp med Elise och lät honom sova.

Så romantiska är vi i den här familjen för tillfället. Vi har liksom glidit in i en tyst överenskommelse att varannan morgon ta Elise så att den andra kan få sova vidare ett par timmar. Det är på ett sätt väldigt skönt för man vet att det är ens egen tur att få ligga kvar där en stund morgonen därpå. Samtidigt känns det väldigt inrutat, oromantiskt, mekaniskt och bara tråkigt på något sätt, varför vet jag inte. Kanske för att jag inbillar mig att det inte får plats för någon som helst spontanitet i och med denna semesterrutin? Hur gör ni andra? Har ni med ett strikt morgonschema eller kör ni helt på känsla?

Solen värmde gott idag och vi bestämde oss ganska snabbt för att åka till Ronneby Brunnsbad. Natalie, Nils och Melvin ville slå följe och vi möttes upp i den gigantiskt långa kön in till äventyrsbadet, trots att vi var där mindre än en timme efter att de öppnat för dagen.

Elise äter russin i skuggan av uv-tältet

Elise äter russin i skuggan av uv-tältet

Vi köpte ett UV-tält till Elise idag på Babyproffsen och det satte vi upp vid vår plats på badet. Verkligen jättebra! Jag tyckte först att 600 kronor var lite väl att ta i, men med tanke på att det är riktigt bra skydd mot uv-strålar så fick det vara okej ändå. Jag tycker annars att det kan vara svårt att hitta skugga när man är på badplatser och det vill jag gärna ha till Elise. Det här ”tältet” eller kupolen kan sättas var som helst och det ger både uv-skydd, skugga och skydd för vinden. Perfekt!

Elise

Elise

Ett par timmar innan läggdags kom Nils hit med Melvin för att leka med Elise och Militärpappan och Natalie följde med mig till gymmet. Så roligt med sällskap, det är inte varje dag!

Melvin

Melvin

Ikväll har vi handlat, packat och fixat matsäck inför morgondagen då åker vi nämligen till Ölands djurpark. Det ska bli så himla skoj! Hemliga Marie ska följa med och tillsammans ska vi visa Elise alla getter, apor, marsvin, karuseller och det stora vattenlandet. Det blev en stor matsäck med bland annat tunnbrödsrullar, frukt och kycklingsallad. Snart måste jag gå och lägga mig för imorgon blir det en lång dag.

3 thoughts on “Ronneby Brunnsbad

  1. Hoppas ni får en härlig dag på Ölands djurpark! Vi var där för några veckor sedan och var jättenöjda med utbud mm och hade en underbar dag! Nu är ju iofs inte vi så kräsna utan bara att ta oss iväg nånstans räcker för oss:) vi är också så helt oromantiska vad gäller morgonen! Går upp tidigt i princip varannan dag, om ingen är så vansinnigt trött eller pigg så att vi är snälla och byter! Men tycker det funkar bra för oss iaf!

  2. mohahahaha Tänk om man hade den lyxen att mannen tog varannan dag. Han tar aldrig henne om morgnarna. Det är dock jag som sagt att jag hellre tar henne. Han blir bara så sjukt trött och sen på dåligt humör hahhaa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *