Sandlåda på tomten

image

Vi bor väldigt nära en fin lekpark och jag har alltid sagt att vi inte ska ha sandlåda och en helt egen lekpark på vår tomt just av den anledningen. Men sen så fick även jag en leksugen snart tvååring och kom på bättre tankar. Det tar ju ett antal år innan jag släpper iväg mina små töser till lekparken ensamma och ibland tycker jag själv att jag har bättre saker för mig än att sitta där nere.

Elise fick här om dagen en fin sandlåda av sin Mormor och Morfar, fylld med både sand och leksaker! Och vi placerade den strategiskt nära så man till och med kan stå i köket och laga mat och samtidigt ha uppsikt över sandlådeleken.

Elise älskar den och bakar sandkakor varje dag. Och gödslar blommorna och gräsmattan med sand. Men vad gör det på hundra år?!

6 thoughts on “Sandlåda på tomten

  1. Vi tänkte precis samma sak, har ju en massa fina lekparker nära. Men nu står vi här, med studsmatta, sandlåda och gunga som ska packas upp och ställas och hängas nånstans på tomten. Oh well.

    Det är ju faktiskt inte alltid man ids gå till lekparker, och tidiga och varma sommarmornar tror jag att det lämpar sig mycket väl att kunna dricka morgonkaffet framför en sandlåda…

  2. Håller fullständigt med Linda!(Vi saknar dock studsmatta och gunga finns hos mormor o morfar) Dessutom kan man ju fortfarande göra utflykter för att byta miljö ibland och göra det till ett äventyr att ha med sig fika/mellis till en lekpark en bit bort =)

  3. Vi bor inte särskilt nära någon lekpark (nåväl, 1km till skolan) så vi har sandlåda, studsmatta och gunga hemma. Fast mest använt är nog ändå skottkärror och gräsklippare. Vore den där klipparen riktig skulle vi ha en gräsmatta i stil med golfbana… 🙂

    Men nog är det smidigt att ha något hemma på tomten att kunna släppa ut ungarna i! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *