Sexmånaderskontroll

Nyss hemkommen från BVC och Elises 6-månaderskontroll kan jag konstatera att jag har ett perfekt litet barn!

Längd: 69 cm

Vikt: 9520 g

Trots att hon varit sjuk och inte ätit så bra har hon gått upp 400 gram senaste månaden. På denna månad har jag även slutat amma. Inte för att jag varit särskilt orolig för att hon ska svälta ihjäl direkt, men ändå. Läkaren sa att barn som blivit så pass ”stadiga” i hullet av att amma brukar plana av sin viktkurva när man istället går över till annan föda.

Jag är så glad över att Elise får vara så mätt, nöjd med livet och må bra! Vem tackar man? Men tusenfalds tack i alla fall!

4 thoughts on “Sexmånaderskontroll

 1. Härligt att Elise växer som hon ska. De små töserna behöver hull när det ska lära sig krypa och gå. GIRL POWER!!

  Just kräver varje måltid hemma hos oss engagemang (inte alltid man orkar som förälder, men men). Inga Beatha vägde 9000 g nu när vi åkte hem från sjukhuset. Och då har hon passerat året. Testade ditt tips Ella´s Kitchen och en av dem fungerade bra. Kanske mest för att det var spännande att trycka ut innehållet direkt in i munnen. Men vad gör det. Som mamma är jag nöjd bara hon äter.

  Hoppas ni har en bra vecka.
  //Mamma M och IB.

 2. Jag är jättenyfiken på vad Cebastian väger, vi har inte varit på Bvc sen i slutet av november och ska inte dit förrän den 25:e.
  Gott att ha en frisk unge!!

 3. Underbart att allt går bra med barnmaten. Ebba ska testa morotspuré imon. Ebba är på väg att komma ifatt med längden hon är 67 cm lång, så Elise får se upp ;o) Hoppas allt är väl för övrigt!! Kramisar från oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *