Sju utmaningar för att göra livet med barn mer spännande!

Militärpappan är borta på jobb sedan förra måndagen och än är det ett tag tills han kommer hem igen. Tjejerna och jag håller oss sysselsatta, så att säga! Här kommer tips på vad man kan hitta på under en helg. Är du som jag ensamstående förälder (om än för ett par veckor), se det som lite extra spänning i vardagen!

1.  Beställ klipptid på Cookie & I i Karlskrona och vänta ungefär 20 minuter med två springsugna barn i en frisörsalong innan det blir din tur. Låt barnen bli klippta i samma tid som du nyss väntat och försök hålla masken när frisören, helt utan att skämmas, säger att du ska betala 670 kr för besöket!

2. Ät middag på Café Gelato. Mitt i maten ska det ena barnet kissa, och bajsa, på toaletten. När detta är genomfört ska det andra barnet göra om samma procedur. När allt är roddat, torkat, alla är nöjda och tillsynes glada, säger det ena barnet att hon inte vill dricka vatten utan vill ha en Mer. Säg nej. Hör ett vrål. Försök med din lugnaste och mest pedagogiska ton (gärna så ingen annan hör) säga åt ditt barn att äta upp sin mat och vara jävligt tacksam att hon får mat! Eller hur nu ni andra gör?!

3. Ha ett barnkalas! Bjud hem sju andra barn mellan 2-5 år och visa ditt absolut bästa, snälla och busigaste jag under ett par timmar! En fantastisk träning i konflikthantering, flexibilitet och entusiasm, vilket står med som önskvärda kompetenser i alla platsannonser! Och då har i alla fall jag aldrig sökt jobb kalasvärd för småbarn.

4. Somna samtidigt som dina barn vid nattning och vakna elva timmar senare av att din fyraåring har dukat fram frukost. Säg tack! Få höra fyraåringen svara: ”Varsågod, jag gör bara mitt jobb”! Fundera över vad du har gjort för att det skulle bli såhär en söndag i april. Fundera sedan över om du gjort något som helst rätt eller bara fel.

5. Ta med dina barn till en ishall för att se på show. Försök lägga på din mycket bestämda treåring en värmande filt. Försök sedan lirka på din mycket bestämda treåring en värmande filt. Försök sedan smyga på din mycket bestämda och något arga treåring en värmande filt. Försök sedan lura på din arga och förbannat bestämda treåring en värmande filt. Skit i ungen och ta filten själv!

6. Åk till en blomsteraffär med dina barn! Håll ett tydligt och kortfattat tal i bilen om att det inte kommer att beredas möjlighet att plocka några som helst blommor i affären. Titta på blommor med en äldre släkting och ge ditt yttersta för att utstråla ditt inre lugn medan dina barn drar åt varsitt håll för att gå på upptäcktsfärd. Försök att, under en halvtimme, fånga in dina barn till en samlad yta utan att låta tjatig, förvirrad, bortkommen, desperat, irriterad, uppjagad, arg eller förbannad. Försök helst att inte låta alls. Le.

7.Njut! ”Den här tiden kommer aldrig igen!”, så säger de, de där visa, erfarna. De andra. Tacka fan för det, tänker jag! Men det säger jag inte högt.

7 thoughts on “Sju utmaningar för att göra livet med barn mer spännande!

 1. Ha ha ha, du summerar det så underbart och jag tror minsann att dagens första skratt kom vid ”Varsågod, jag gör bara mitt jobb”.
  Grymt!
  Jag kan säga att det är en helt annan sorts njutbar umgängestid när dom blir större, man kan ha dom som hare i simbassängen och i löpspåret bland annat (hoppas ni inte får samma klädes- och skostorlek bara, illa).

 2. Får lite panik… hade jag haft barnen hemma själv en vecka eller så, utan att vara ledig själv, hade jag som mest åkt o handlat. Kanske träffat nå vänner på hemmaplan på helgen. Definitivt inget mer en vanlig vardagsvecka.
  Som tur är blir det lättare, nu när mina är 5 o 6,5 år är en milsvid skillnad att hitta på nåt med dem 🙂

  • Förstår. Jag är ju så ofta ensam med barnen så jag väljer att göra massa. Vill inte känna mig begränsad. Och ja, det blir lättare med tiden. ❤

   • Sån tur att vi är olika! 🙂
    Jag är inte särskilt spontan eller social som person, vilket nog kan vara en förklaring till mina val 😉

 3. haha jag skrattar igenkännande 😀 så där är det! Du gör det så himla bra och jag har en vecka ensam till innan semestern, j alite kvällar å så men det räknas ju knappt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *