Båtliv och tältliv

image

Förra året köpte vi en båt. Lite motvilligt från min sida, men okej, jag kan erkänna att det är rätt så härligt med båtliv också! Militärpappan fiskar mycket och är ute med båten ensam eller med vänner. Själv tar jag inte båten ensam, men tycker mycket om att vara ute tillsammans med familjen! Det jag kan känna att jag saknar med båten är någonstans att sova.

Från att inte ha velat ha någon båt alls har jag alltså nu gått till att vilja ha en båt som man kan gå in i, en där vi kan sova hela familjen. Det krävs tydligen en ganska så stor båt då, säger vår båtexpert till Militärpappa, och den är i så fall både betydligt mer kostsam och inte alls ändamålsenlig för fiske intill vassen där de största gäddorna simmar. Tydligen.

Då slog det mig att vi såklart måste införskaffa oss ett tält! Som grön Miliärmamma passar det mig utmärkt! Ett tält där hela familjen får plats, måste det vara! Det behöver vara enkelt att få upp när det börjar regna och barnen är trötta och det ska vara mysigt att sova i och lätt att bära och packa. Tänk, där ska vi ligga i sked hela familjen på rad och vakna klockan halv fyra av ljuset utanför och höra havets suckar och barnens skratt. Och skrik.

Och så måste det vara ganska stort också, så att vår onödigt långe Militärpappas fötter får plats inuti tältet. Så att han inte fryser om fötterna, men mest så att det inte kommer in några mygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *