Sjukt trött på att känna mig frisk!

Klockan är nio och allt som ska göras med mig idag är redan gjort. På en timme, för jag gick upp för en timme sedan. Då är det ungefär 14 timmar kvar tills jag har nästa stora uppdrag – att försöka sova för natten. Det här livet suger!

Varför envisas de pyttesmå barnmorskorna med prinskorvsfingrar att gräva i mig? De når ju inte livmodertappen! Hämta hit en långfingrad handbollsspelare eller en bläckfisk istället så kanske det händer något!

Överläkaren var här inne nyss, med sig hade han en läkare till och en läkarstudent. De breättade att min livmodertapp inte var mogen. (Nähe?) Och att kroppen inte var med oss idag, så det blir ingen igångsättning idag. Men! Det kan ändras på ett dygn, det där, tillade han. Som alla andra. För att inge lite hopp i mig såklart.

Nu tror ju inte jag ett skit på att något som inte har rört sig en milimeter på nio månader, helt plötsligt ändrar riktning och mognar ett par centimeter på ett dygn. Jag känner inga sammandragningar, ingen som helst smärta eller obehaglig känsla. Allt är på topp. Tyvärr.

Överläkaren sa att han inte vågade lova att det blir igångsättning imorgon, fredag. Jag fattar det och inte vill jag arbeta mot kroppen heller, då det ofta blir en mycket komplicerad förlossning som inte sällan slutar med akut snitt. Kanske avvaktar vi tills på måndag, meddelade han.

Det är bara en sak. JAG VILL VARA HEMMA!! Skit samma om jag går tusen dagar över tiden, men jag vill inte ligga här på ett jävla sjukhus och känna mig totalt frisk!

Jag är så trött på mitt liv just nu.

9 thoughts on “Sjukt trött på att känna mig frisk!

  1. Jag kan ju inte så mycket om det här med havandeskapsförgiftning så jag måste fråga…

    Varför måste du vila? Du är ju ändå fullgången, varför kan du inte försöka få igång det själv? När jag fick högt blodtryck och äggvita i urinen så gick jag en snabb långpromenad och då gick slemproppen och vattnet och värkarna kom igång lite.
    Du har säkert ett jättebra svar på det men jag har funderat på det där några dagar nu…

  2. Nej inte är du trött på ditt liv, men jävligt trött på sjukhus. Jag var på sjukhuset i tre dagar innan förlossninge och jag tyckte det var pest. Men snart så kommer han!! Min lille är fem veckor idag och just nu ligger han och gör gulliga ljud!!

  3. Okej, nu fattar jag! Ta det lugnt, läkarna verkar ta god hand om dig. Måste vara skönt att veta att bebisen mår bra i alla fall, lite för bra kanske till och med =)

  4. Be Pete ta med Nattfåk av Theorin eller läs de engelska böckerna i serien True blood. Då glömmer du var du är. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *